NOLE JE NA ŽALOST PRIMITIVAC, ODLIČNO IGRA, ALI JE NEŠKOLOVAN: Vesna Pešić napala tenisera, pa se predomislila!
Vesna Pešić, Novak Đoković, Foto: EPA/Ali Haider, BETA/m, Beta/Miloš Miškov, Printscreen

frka

NOLE JE NA ŽALOST PRIMITIVAC, ODLIČNO IGRA, ALI JE NEŠKOLOVAN: Vesna Pešić napala tenisera, pa se predomislila!

Vesna Pešić je komentarisala tekst DW u kome se govori o Novakovim stavovima kada su korona i vakcinacija u pitanju

Objavljeno: 14:06h

Novak Đoković podigao je veliku buru pre dva dana svojom izjavom oko vakcine protiv koronavirusa. Društvene mreže od tada su se usijale, a teniser je postao glavna vest u Srbiji.

Nakon rekacije Predraga Kona koji je osudio ovu izjavu Đokovića, teniser se opet oglasio.

Naime, srpski teniser nije protiv vakcinacije, ali ističe da on lično nije za to da nova vakcina protiv koronavirusa o kojoj se priča, a koja još nije napravljena, a samim time i testirana i proverena na adekvatan način, bude uslov i ultimatum za dalja putovanja i takmičenja tenisera.

- Novak bi voleo da se o toj vakcini više govori i da sve bude jasnije i transparentnije, saopšteno je medijima.

Sada o celoj priči, svoje mišljenje iskazala je javno Vesna Pešić, gde drugo, nego na Tviteru.

- Primitivac, nažalost. Igra odlično, ali neškolovan, napisala je Pešić ispod članka DW u kome se govori o Novakovim stavovima kada su korona i vakcinacija u pitanju.

Ta izjava nije prošla neopažno.

- Vređanje i omalovažavanje, gospođo Pešić, nije baš akademski način komunikacije. To biste Vi, kao školovana osoba, morali znati, napisao joj je jedan tviteraš.

Ona se nakon toga kako kaže, "korigovala".

- Eto korigovala sam se. Đoković ne mora nigde da putuje, ako je vakcina uslov, neka sedi kod kuće, a odustajem da kažem da je pritivan i neškolovan. Možda to nije bilo lepo. Ali, neka sedi kod kuće i ne putuje, to je fer, istakla je Vesna i zapravo potvrdila svoj prvobitni stav.

Podsećamo, u toku "živog" razgovora sa kolegama teniserima i drugim srpskim sportistima preko Fejsbuka najbolji reket sveta je izjavio da lično nije za vakcinaciju i da ne bi voleo da ga neko primorava da mora da primi vakcinu da bi mogao da putuje na turnire.

Sve to je izazvalo oprečne i prilično žestoke reakcije u svetskoj javnosti, svi mediji su brujali o tome, a "Njujork Tajms" je kontaktirao srpskog tenisera u vezi sa njegovim stavom i tražio podrobnije objašnjenje.

foto: Starsport©

Đoković je preko svog menadžmetna "Njujork Tajmsu" poslao svoje mišljenje, u kome kako piše ovaj američki medij nije pojasnio da li je uopšteno protiv svih vakcina, ali da jeste u ovom trenutku protiv toga da vakcina protiv Covid-19 bude obavezna da bi mogao da putuje.

- Nisam ekspert, ali hoću da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu jer je važna i uticaće na sve nas. Da budem iskren, malo sam zbunjen, baš kao ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje uraditi ovoj situaciji. Radoznao sam o tome kako ojačati metabolizam da bismo bili u najboljoj fizičkoj spremi kako bismo porazili Covid-19 - poručeno je iz Đokovićevog menadžmenta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.