OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA OBOLELIH OD KORONE: Evo u čemu je njihova tajna
Ovde u Srbiji nema zaraženih, Foto: Youtube printscreen

još nema zaražene

OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA OBOLELIH OD KORONE: Evo u čemu je njihova tajna

Novi Pazar ima 38 obolelih, koji je važio za žarište

Objavljeno:

Koronavirus se širi Srbijom, Evropom, svetom, ali postoje još uvek mesta koja odolevaju ovog pošasti.

Tako grad Tutin, odnosno njegovi lekari, ponosno kažu da će uzimati briseve osobama za koje se bude sumnjalo da su pozitivni, što je potvrdio v.d. direktora bolnice u tom mestu dr Šerif Hamzagić.

- Za sada u Tutinu nemamo pozitivnih na virus COVID-19, ali od ponedeljka smo u mogućnosti da uzimamo briseve osobama za koje budemo sumnjali da mogu biti pozitivni. Mi smo radi mera predostrožnosti već uzeli briseve od medicinskih radnika koji rade u našoj Covid bolnici kao i Hitnoj službi - rekao je Hamzagić.

On je dodao da za sada nije bilo pacijenata sa simptomima za koje se sumnja da je korona virus i nada se da će ovaj virus zaobići Tutin. Prema informacijama koje su dobijene iz epidemiološke službe u Tutinu, do sada su testirane četiri osobe i sve su negativne na Covid 19. Reč je o lekarima koji su u prethodnom periodu bili u samoizolaciji. Za još dve osobe iz tutinske opštine još se čekaju rezultati.

Za razliku od Tutina, Novi Pazar ima 38 obolelih, koji je važio za žarište, u Prijepolju korona virus ima 9 osoba, u Novoj Varoši 6, u Priboju 5, a u Sjenici su zaražene tri osobe.

U poslednjih 24 sata u Srbiji pet osoba je skinuto sa respiratora zbog poboljšanog stanja. Trenutno je na respiratoru 128 pacijenata - rekao je na konferenciji ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Do 15 časova 15. aprila 2020. godine registrovano ukupno 4.873 potvrđenih slučajeva COVID 19. Ukuban broj preminulih je 99 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.