DOKTORKA HEREN JE SVOJIM MIŠLJENJEM PRIVUKLA SVET: Kako bol u grlu može otkriti da ste zaraženi korom
Doktorka Heren govorila je o vezi bola u grlu sa koronavirusom, Foto: Profimedia

simptomi

DOKTORKA HEREN JE SVOJIM MIŠLJENJEM PRIVUKLA SVET: Kako bol u grlu može otkriti da ste zaraženi korom

Ipak, upaljeno grlo ima širi spektar simptoma od samog osećaja bola

Objavljeno:

Osnovni simptomi korona virusa su visoka temperatura i suv, uporni kašalj, prenosi Express. Ipak, možete biti u riziku od bolesti Covid-19 ukoliko razvijete i simptom bola u grlu.

- Bolno grlo je jedan od ranih, blagih simptoma korona virusa – upozorava glavna doktorka Ketrin Heren sa klinike DoctorLink's.

Iako je bol u grlu vrlo čest simptom prehlada i obično nema razloga za brigu, neki bolesnici pozitivni na korona virus prijavili su bol u grlu kao simptom infekcije. Ukoliko odjednom razvijete simptom bolnog grla najbolje je da se izolujete na 14 dana kako biste sprečili mogućnost širenja infekcije na druge.

Ipak, upaljeno grlo ima širi spektar simptoma od samog osećaja bola. Crvenilo u grlu, loš zadah, otečene vratne žlezde mogu da budu propratni simptomi bolnog grla. Kao i kod ostalih blagih simptoma korona virusa tako i bolovi u grlu ne idu sami, pa je važno da ne paničite ukoliko imate samo grlobolju.

- Uobičajeni simptomi korona virusa su slabost, temperatura, kašalj, kratak dah, glavobolja, pa i bolno grlo - rekla je dr Heren i istakla da ovi simptomi obično idu udruženi, a ne samostalno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.