DIREKTNO IZA VRATA SAJMA: Ovako izgleda smeštaj za obolele, a evo kako su došli do alkohola! (FOTO)
Improvizovana bolnica na Sajmu, Foto: PRINTSCREEN TV PRVA

OVAKO IZGLEDA SMEŠTAJ U BEOGRADSKOJ KOVID BOLNICI

DIREKTNO IZA VRATA SAJMA: Ovako izgleda smeštaj za obolele, a evo kako su došli do alkohola! (FOTO)

Potpukovnik Veljko Milić objasnio je kako teče procedura prijema i smeštaja i dekontaminacija nakon izlaska iz ovog objekta

Objavljeno:

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost beogradskog Sajma koji je pretvoren u privremenu Kovid bolnicu u kojoj je trenutno smešteno 387 ljudi.

Potpukovnik Veljko Milić objasnio je kako teče procedura prijema i smeštaja i dekontaminacija nakon izlaska iz ovog objekta.

On je pokazao šta je sve dostupno pacijentima, objasnivši koliko se često testiraju i koliko lekara o njima vodi računa. Posle ulaska u zelenu zonu, prelazi se u žutu, a potom u crvenu odnosno halu 1 Beogradskog sajma.

foto: PRINTSCREEN TV PRVA

U svakom trenutku u objektiu su po dva lekara i šest medicinskih tehničara. Smene traju 8 sati, i to 4 sata pod punom opremom i u skafanderima unutar crvene zone, a 4 sata u pripravnosti u zelenoj zoni.

U samoj crvenoj zoni na platou i galeriji ima 76 soba sa po devet kreveta.

Na drugoj galeriji je restoran gde se služe tri obroka pacijentima. Obezbeđen je tv kutak, stolovi za stoni tenis i bilijar, dostupan je vaj-faj tako da mogu da komuniciraju sa porodicom i prijatejima.

foto: PRINTSCREEN TV PRVA

Testiranja se rade kajem svake nedelje, odnosno u petak i subotu, a za one kojima je test negativan ponavlja se još jednom posle čega napuštaju bolnicu i idu u kućnu izolaciju.

Pukovnik Milić objasnio je za TV Prva i kako je unutar bolnice napravljena žurka i kako su pacijenti došli do alkohola.

foto: PRINTSCREEN TV PRVA

- Svim izlagačima je rečeno da uklone sve svoje zalihe i sve svoje artikle, međutim neki to nisu ispoštovali i neke svoje zalihe i stvari su zaključali u ormariće koji su loše obezbeđeni, pa su obijeni i tako su pacijenti došli do alkohola.

Nakon toga smo sve ponovo pregledali i proverili, povukli sve količine pića koje je bilo tu i od tada više nije bilo incidenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.