NA KVARNO SU ME NATERALI DA POTPIŠEM DOZVOLU DA MI KREMIRAJU NAVODNO MRTVU BEBU Stravična ispovest Branislave iz NS
Branislava Mućalović, Foto: Privatna arhiva, Profimedia

horor

NA KVARNO SU ME NATERALI DA POTPIŠEM DOZVOLU DA MI KREMIRAJU NAVODNO MRTVU BEBU Stravična ispovest Branislave iz NS

- Doktor je tražio da potpišem neke papire iako sam jos bila pod anestezijom, objašnjava Branislava....

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Branislava Mućalović je još jedna majka koja traži nestalu bebu za koju su joj u porodilištu saopštili da je preminula.

Ona se 1.11.2014. godine porodila u Novom Sadu carskim rezom, a nedugo potom, lekari su joj rekli da je beba mrtvorođena. Cela trudnoća joj je bila uredna, a termin joj je bio 12.11.2014. godine.

U pitanju je bila devojčica.

foto: Privatna arhiva

Bila sam van sebe od tuge i bola. Doktor je tražio da potpišem neke papire iako sam jos bila pod anestezijom, a ja sam mu odgovorila da sačeka da dođem sebi ili da se obrati mom suprugu, na šta mi je on odbrusio da nema vremena da čeka i da nema šta da priča sa mojim suprugom, objašnjava Branislava.

Ona je dodala kako je lekar ispred nje stavio papire, ali da joj je i pridržao olovku kako bi se potpisala. Kako tvrdi, sada su joj neke stvari mnogo jasnije.

foto: Privatna arhiva

- Sada znam da sam odbila da vidim svoje dete i da sam dala pristanak da je oni kreimiraju. Suprugu su rekli da sam ja bitna i da se okrene meni jer je stanje loše i pitanje je da li ću preživeti iako se ja fizicki nisam tako osećala. Od početka mi je sve bilo sumnjivo i kada sam krenula u potragu za istinom, doživljavam šok za šokom, objašnjava Branislava.

foto: Privatna arhiva

Branislava je išla kod matčara gde je tražila izvod iz matične knjige rođenih, ali ga nije odmah dobila jer su joj rekli da nije bio zaveden u kompjuteru.

Nakon pregleda arhive, matičarka je pronašla prijavu rođenja na kojoj je pisalo "muško" i pod nekim brojem je uspela da ga nađe u sistemu. Ipak, kako kaže, pošto je znala da je rodila devojčicu, nije joj dozvolila da uzme izvod već ga je pocepala.

Zahtevom sam dobila i dokumenata iz porodilišta, ali ni tamo se ne slaže vreme porođaja, nema potpisa, nema pečata... Pisala sam i zahtev gradskom groblju i dobila odgovor da moja beba nikada nije sahranjena, kremirana niti spaljena sa bio-medicinskim otpadom, ni na jednom novosadski groblju, priča Branislava.

foto: Privatna arhiva

Kako je istakla, celokupna situacija joj je veoma nelogična, a informacije sa groblja su joj samo još više potvrdile sumnje.

Želim samo istinu, a institucije mi otežavaju da dođem do nje, navela je Branislava.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.