U SRBIJI JE U TOKU NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS: Ovo su pravila za vikend koje MORATE STROGO POŠTOVATI, KAZNE SU VISOKE
Ovo su pravila za dane vikenda, Foto: Printscreen

VAŽNA VEST!

U SRBIJI JE U TOKU NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS: Ovo su pravila za vikend koje MORATE STROGO POŠTOVATI, KAZNE SU VISOKE

Visoke kazne za kršenje policijskog časa

Objavljeno:

U Srbiji je na snazi policijski čas, u okviru mera uvedenih u borbi protiv širenja korone virusa.

Policijski čas počeo je juče u 17 sati i trajaće do ponedeljka u 5 sati ujutru. Iako je prvobitno bilo najava da će ova mera biti uvedena samo u najvećim žarištima korona virusa u Srbiji, Beogradu i Nišu, ona ipak važi za teritoriju cele zemlje.

Kretanje tokom policijskog časa dozvoljeno je samo onima koji imaju dozvolu za to, a građani koji tokom policijskog časa imaju zdrastvene probleme, ne samo vezane za Covid-19, mogu da posete lekare.

Takođe stomatolozi koji su se prijavili Stomatološkoj komori Srbije da pružaju hitne intervencije tokom policijskog časa nije potrebna posebna dozvola.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu da prošetaju svoje ljubimce tokom trajanja policijskog časa od 23 časa do 1 ujutro, i od 08 do 10 sati ujutro, u trajanju od 20 minuta i ne dalje od 200 metara od mesta prebivališta. Budući da je zabranjeno okupljanje na javnim površinama, vlasnici bi ljubimce trebalo da šetaju sami i na propisanoj, bezbednoj udaljenosti od ostalih.

Kada je reč o najstarijim građanima, stariji od 65 u gradskim i stariji od 70 godina u seoskim sredinama svakako neće moći da napuštaju svoje domove. Za njih i dalje važi takva mera u svim danima, osim petkom kada im je dozvoljena kupovina namirnica od 4 do 7 sati ujutru.

Važno je napomenuti da je kretanje i okupljanje zabranjeno na javnim površinama, te tako svi koji imaju svoje terase i dvorišta slobodno mogu, bar na taj način, da izađu iz zatvorenog prostora.

Poljoprivrednici u Srbiji mogu tokom vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pre svega kukuruza, pod uslovom da su na poljoprivrednoj mehanizaciji.

Za sve one koji osete simptome novog virusa, dežurne Kovid ambulante rade svakog dana od 7:00 do 22:00 časa.

Visoke kazne za kršenje policijskog časa

Svima koji prekrše policijski čas, odnosno zabranu kretanja od 17 sati danas do ponedeljka u 5 sati ujutru prete visoke novčane kazne od 50 do čak 150 hiljada dinara. U skladu sa Naredbom Vlade o ograničenju i zabrani kretanja na javnom mestu od 21. marta, kršenje ove Naredbe predstavlja prekršaj koji se rešava po hitnom postupku.

Okrivljena lica će dobiti prekršajnu prijavu i sa njom će biti privođena kod sudija za prekršaje koji će im odmah izricati prekršajne kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.