NEMA ŠANSE DA USPETE DA POGODITE: Evo čime se ranije bavila doktorka Darija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

wow

NEMA ŠANSE DA USPETE DA POGODITE: Evo čime se ranije bavila doktorka Darija Kisić Tepavčević

Zaista nije lako pogoditi

Objavljeno: 10.04.2020. 19:02h

Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog koja je preko noći postala poznata u čitavoj Srbij, u mladosti je uživala u bavljenju jednim zimskim sportom. Ona je tokom odrastanja uživala u umetničkom klizanju, ali je na kraju izabrala medicinsku karijeru.

Bila je premlada da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine, kako su preneli neki mediji, ali su joj upravo čuvene igre u Sarajevu probudile interesovanje za ovaj sport.

Ona danas radi kao zamenica direktora na Institutu za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" i članica Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa, uz to i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu koji je završila sa prosekom 9,60.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rođena je 1975. u Sarajevu. U prvim danima rata, kada je imala 17 godina, sa roditeljima i bratom izbegla je iz Sarajeva u Bileću, rodno mesto njenog oca. Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz gimnazijskih dana kažu da je bila među najboljim đacima.

Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom u Beograd. Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine. Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a i doktorirala je na temu: ''Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom''.

(Espreso.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media