PRIČA O DARKU I MARIJI KOJA JE U KOLICIMA RASPLAKALA JE SVE: Sad nam se javila žena koja ZNA ZAŠTO SU IM UZELI DETE
Takođe, kazali su nam i da se Lajšići slažu ,,kao rogovi u vreći'', Foto: Ilustracija, Privatna arhiva, Profimedia

MA DA LI JE MOGUĆE?

PRIČA O DARKU I MARIJI KOJA JE U KOLICIMA RASPLAKALA JE SVE: Sad nam se javila žena koja ZNA ZAŠTO SU IM UZELI DETE

Takođe, kazali su nam i da se Lajšići slažu kao rogovi u vreći

Objavljeno:

Sigurno se svi sećate priče Marije Lajšić i njenog supruga Darka iz Ugrinovaca.

Marija Lajšić ima veoma tešku životnu priču. Rođena je sa invaliditetom i šesnaest godina je živela u Domu za odrasla invalidna lica. Međutim, kada je upoznala svog sadašnjeg muža Darka, bila je prinuđena da bira - ili obezbeđeni život u domu ili da izgradi svoju porodicu mimo doma koji joj je do tada pružao sigurnost.

Od samog starta su videli da cela priča oko zajedničkog života i neće biti tako laka. Oduvek su živeli kao podstanari, a u poslednjih pet meseci su promenili dva stana. Nama su kazali da su prvo izbačeni zbog toga što su im tražili porez na dimnjak i porez na struju.

Nakon što su ih izbacili odande, otišli su kod, kako su rekli, nimalo boljih stanodavaca. Dogovor koji su sklopili je bio sledeći - Darko je bio zadužen za održavanje celokupnog dvorišta i za šetanje kučica, umesto da plaća kiriju. Međutim, čak i tu se javlja problem, jer Darko sa svog posla dolazi oko devet sati uveče, jer mu do Ugrinovaca treba dva sata gradskim prevozom.

foto: Marija Lajšić

Odatle su izbačeni, kazala je, bez reči. Marija je dodala i to da je ubeđena da se iza svega krije činjenica da je ona osoba sa invaliditetom i da niko ne želi da stan izdaje "nekom invalidu". Na sve to, oni vode bitku za starateljstvo nad ćerkom Darijom, koja im je oduzeta kada je imala samo sedam meseci.

Međutim, nama su se javile njihove zabrinute komšije čija se priča dosta razlikuje.

Oni su nam kazali da čitaoci zaslužuju da znaju ,,da su gospođa Marija Lajšić i njen suprug Darko Lajšić veliki manipulatori, lažovi i prevaranti'':

Dete im je oduzeto mesec dana nakon rođenja jer su nadležni iz Centra za socijalni rad ustanovili da dete nema najosnovnije uslove za normalan život i da su gospođa Marija Lajšić i njen suprug Darko Lajšić nesposobni da odgajaju dete. Gospođa Marija zbog svog invaliditeta nije u stanju da se brine o sebi, a kamoli o svom detetu.

Što se tiče njenog supruga Darka Lajšića on je veliki neradnik, alkoholičar i lopov. Više puta je privođen zbog krađa, opominjan zbog pijančenja, a pre nekoliko meseci priveden zbog kupovine i posedovanja narkotika marihuane, zbog čega je trenutno osuđen na društveno koristan rad jer je na sudu kao olakšavajuću okolnost naveo da marihuanu kupuje i poseduje zbog lečenja svoje supruge Marije.

Komšinica koja je želela da ostane anonimna nam je kazala da nije istina da Darko radi, ali da je radno sposoban. Dodala je i da je Marija pre nekoliko dana završila na ulici zbog njenog supruga Darka koji joj je tog dana ukrao socijalna primanja i kreditnu karticu da bi otišao ,,sa svojim prijateljima alkoholičarima u kafanu.'':

Gospođa Marija se klela u život svoje ćerke Darije da će se razvesti od svog supruga Darka jer je po njenim rečima on kriv što im je Centar za socijalni rad oduzeo ćerkicu.

Takođe, naveli su da oni žive u stambenoj zgradi, a ne u trošnoj kući kako su nama kazali. Kirija im iznosi samo 80 evra mesečno, a Infostan je nešto veći od 100 dinara, ali komšinica kaže da nisu redovni, iako niko ne vrši pritisak nad njima.

Rekla nam je da je jedino tačno da nemaju struju.

Takođe, kazali su nam i da se Lajšići slažu ,,kao rogovi u vreći''.:

Gospođa Marija i njen suprug Darka su se više puta međusobno tukli i vređali pod dejstvom alkohola i ili opijata.

Komšinica je dodala da i Marija i Darko imaju problema sa alkoholom i da čitavu socijalnu pomoć potroše za tri dana na alkohol, a da onda ,,nemaju šta da jedu''.

Najviše joj smeta to što će im narod davati novac za alkohol i marihuanu:

Ubija me nepravda!

Dodala je da ih niko nije maltretirao, već da su oni to činili svojim ponašanjem. Čak su i primali stanare u stanu u kom su i sami podstanari.

Iako je Marija išla vikendom u Dom u posete, nedavno je ,,napravila haos'' kada se napila, pa je sada izgubila sva prava u Centru.

Komšije kažu da su zgroženi izmišljotinama i da je veoma važno da ljudi čuju pravu istinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.