MARIJA JE U KOLICIMA, S MUŽEM ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI: Uzeli su im dete, moramo im pomoći DA OPET BUDU ZAJEDNO!
Porodica Lajšić, Foto: Marija Lajšić

da vam srce stane

MARIJA JE U KOLICIMA, S MUŽEM ŽIVI U TROŠNOJ KUĆI: Uzeli su im dete, moramo im pomoći DA OPET BUDU ZAJEDNO!

Marija i Darko vode bitku za starateljstvo nad rođenim detetom, a sad su ostali i bez krova nad glavom

Objavljeno:

Marija Lajšić ima veoma tešku životnu priču. Rođena je sa invaliditetom i šesnaest godina je živela u Domu za odrasla invalidna lica.

Međutim, kada je upoznala svog sadašnjeg muža Darka, bila je prinuđena da bira - ili obezbeđeni život u domu ili da izgradi svoju porodicu mimo doma koji joj je do tada pružao sigurnost.

Marija je, naravno, izabrala da izgradi svoju porodicu.

Od samog starta su videli da cela priča oko zajedničkog života i neće biti tako laka. Oduvek su živeli kao podstanari, a u poslednjih pet meseci su promenili dva stana. Sada, nakon što su i drugi put izbačeni, žive kod Marijinog druga, u trošnoj kući i bez struje.

Porodica Lajšić je u Ugrinovcima živela kao podstanar. Prvo su izbačeni jer su im tražili porez na dimnjak i porez na struju. Branili su im da se greju kao i ostali ukućani i zahtevali su od Marije da se greje na drva. Marija, kako kaže, ima strah od toga, jer je jednom prilikom čitala da je paralizovan momak hteo da ubaci drva u šporet kako bi se ugrejao i tom prilikom se zapalio.

Nakon što su ih izbacili odande, otišli su kod ni malo boljih stanodavaca.

Dogovor koji su sklopili je bio sledeći - Darko je bio zadužen za održavanje celokupnog dvorišta i za šetanje kučica, umesto da plaća kiriju. Međutim, čak i tu se javlja problem, jer Darko sa svog posla dolazi oko devet sati uveče, jer mu do Ugrinovaca treba dva sata gradskim prevozom.

Odatle su izbačeni, kaže, bez reči.

Marija je ubeđena da se iza svega krije činjenica da je ona osoba sa invaliditetom i da niko ne želi da stan izdaje "nekom invalidu". Naglašava da je to razlog svih izbacivanja, iako niko nije hteo direktno da joj prizna o čemu se tu zapravo radi, ali njihova lica bi joj, tvrdi, sve rekla.

Na sve to, vode bitku za starateljstvo nad rođenom ćerkom Darijom, koja im je oduzeta kada je imala samo sedam meseci.

Ćerku viđaju jednom mesečno, ali to nije dovoljno.

,, Ćerka nas poznaje. Čak nas zove mama i tata, ali kako to da mi bude dovoljno kada je viđam jednom u mesec dana?! Čak smo se venčali na kolektivnom venčanju kako bismo dobili pravo na starateljstvo, ali od toga nema ništa sve dok ne nađemo kuću gde ćemo da živimo. "

Porodica Lajšić trenutno živi kod Marijinog druga, koji je takođe osoba sa invaliditetom i ima protezu, u trošnoj kući i bez struje.

,,Ja samo želim da nađemo siguran dom gde ćemo da živimo, kako bismo dobili naše dete nazad" - neutešno priča Marija.

Espreso redakcija vas poziva da ukoliko ste u mogućnosti i dobre volje, u zavisnosti od vaših mogućnosti uplatite iznos na Marijin žiro račun kako bi porodica Lajšić ponovo bila na okupu.

115038162146964437 Telenor banka

Bonus video:

(Espreso.co.rs/M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.