ŠKOLARCI, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su izmene nastave na daljinu!
Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a želle da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata, Foto: Printscreen

BITNO

ŠKOLARCI, OBRATITE PAŽNJU: Ovo su izmene nastave na daljinu!

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a žele da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata

Objavljeno: 23.03.2020. 09:16h

Osnovci od 1. do 4. razreda, nastavne časove mogu pratiti od 8.00-14.45 na televizijskom kanalu RTS 2.

Ðaci od 5. do 8. razreda nastavu mogu pratiti od 8.00-15.30, na televizijskom kanalu RTS 3.

Nakon nastave za osmake, takođe na kanalu RTS 3, radnim danima od 15.30 do 20.00 biće emitovana nastava za srednjoškolce (opšteobrazovni predmeti).

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja dostupan je na sajtu RTS-a, u programskoj šemi RTS 3 i na sajtu Ministarstva prosvete.

Ako na neki čas zakasne ili ga propuste, a želle da ga pogledaju na kanalima RTS 2 ili RTS 3, učenici to mogu učiniti u naredna 72 sata.

Na Internet portalu RTS-a može se direktno, bez registracije, pristupiti portalu Moja škola gde iz padajućih menija biraju predavanje koje žele prate - za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola.

Takođe, otvoren je još jedan podstajt za direktan pristup nastavi na daljinu: mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na internet platformi Radio-televizije Srbije RTS Planeta takode su dostupni svi emitovani casovi za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nastavni sadržaji se na RTS Planeti mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri nece naplacivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Dodatne informacije o učenju na daljinu roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57, navodi RTS.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media