SRAM VAS BILO: Profesor istorije poslao OTVORENO PISMO dežurnim TROVAČIMA i IRITANTNIM KRITIČARIMA SVEGA I SVAČEGA!
On se osvrnuo na sve negativne komentare koji od juče kruže društvenim mrežama u vezi sa nastavom na daljinu, Foto: Facebook/Printscreen

SVAKA ČAST

SRAM VAS BILO: Profesor istorije poslao OTVORENO PISMO dežurnim TROVAČIMA i IRITANTNIM KRITIČARIMA SVEGA I SVAČEGA!

On se osvrnuo na sve negativne komentare koji od juče kruže društvenim mrežama u vezi sa nastavom na daljinu

Objavljeno:

,,Čitam brojne komentare prepune ,,zamerki" na sadržaj nastave na daljinu koja se sprovodi od danas i nije mi dobro. Toliki nivo zluradosti, nepoštovanja časne učiteljske profesije, nadljudske potrebe da se uvek nađe (ili izmisli) zamerka odavno nisam video. Čemu sve to?'', pita se srpski istoričar Dejan Ristić na svom Fejsbuk profilu.

On se osvrnuo na sve negativne komentare koji od juče kruže društvenim mrežama u vezi sa nastavom na daljinu. Upitao je ,,Fejsbuk i Tviter stručnjake'' da li su svesni toga da su ti časovi osmišljeni, nastavni materijal pripremljen, i da je sve to snimljeno za samo jedan dan:

Ostatak pisma vam prenosimo u celosti:

Da li su makar i pretpostavili to da učitelji naše dece nisu nekakve nakinđurene TV voditeljke i da nemaju iskustvo držanja nastave pred praznom učionicom?!

Kako se oseća neko ko treba da održi čas TV kameri, a ne dečici sa kojom je do juče radio?

Kako je to kad vam je učionica potpuno prazna i kada se po prvi put pred vama ne nalaze redovi pametnih glavica i radoznalih dečjih očiju? Kako se osećate kada nema dignutih ,,dva prsta" i one vazda prisutne tihe i vesele graje, kad vam je škola sablasno pusta ?

Ništa od toga ne zanima naše neumorne, a tako sterilne i beskrajno iritantne kritičare svega i svačega!

Supruga i ja smo danas, želeći da podržimo i ohrabrimo našu mlađu kćerku, zajedno sa njom pratili nastavu. Pridružila nam se i starija kćerka koja se sa radošću podsetila svojih osnovnoškolskih dana, a prvi dan nastave na daljinu upotpunio je i Snupi

Za decu je sve ovo potpuno nova situacija i potrebna im je podrška svih nas, a ne jalovo gunđanje po društvenim mrežama.

Današnji časovi su osmišljeni i izvedeni na zaista visokoprofesionalan način. Učiteljice su se istinski trudile da svojim rečima, tonom i osmehom deci što više približe njima tako dragu atmosferu zajedničkog rada u učionici.

Da! Bilo je par sitnijih lapsusa i tehničkih omaški.

Pa šta?! I to je razlog za ismevanje naših divnih učitelja.

Umete možda bolje?! Hajde, majstori! Da vas vidim! Odmah ste se ućutali. Tako tipično...

Izvolite. Stavite se na raspolaganje Ministarstvu prosvete i dajte makar neki doprinos ublažavanju ove situacije umesto što vaš duševni mrak pokušavate da delite sa svima nama.

Da zaključim... Kao roditelj izražavam iskrenu zahvalnost svim učiteljima i timovima koji realizuju nastavu na daljinu. Hvala vam u ime sve naše dece. Divni ste

Kao istoričar stavljam se na raspolaganje Ministarstvu prosvete ukoliko za time postoji bilo kakva potreba. Bilo bi mi zadovoljstvo da pomognem ukoliko ikako mogu.

Kao građanin imam vrlo kratku i jasnu poruku svim dežurnim ,,trovačima":

SRAM VAS BILO!!!

...

Čuvajte svoje i zdravlje bližnjih. Pobedićemo i ovo zlo dobrim u nama!

ŽIVELA SRBIJA ?!

On je svoje pismo zaključio iskrenom zahvalnošću svim učiteljima i timovima koji realizuju nastavu na daljinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.