POGLEDAJTE KAKO SRPSKI SELJACI PROVODE DANE U IZOLACIJI: Njihov karantin je POD OTVORENIM NEBOM (FOTO)
Foto: RINA

karantin na selu

POGLEDAJTE KAKO SRPSKI SELJACI PROVODE DANE U IZOLACIJI: Njihov karantin je POD OTVORENIM NEBOM (FOTO)

U borbi protiv korona virusa, njima nisu potrebne maske

Objavljeno:

U selu Kotinići na obroncima Suvobora na 50 kilometra kvadratnih živi manje od 500 ljudi. Kuće su od brda do brda, pa se meštani i inače teško sastaju.U borbi protiv korona virusa oni ne koriste maske, jer ima kako kažu u ovo doba godine niko i ne dolazi.

foto: RINA

- Sada je sezona poljoprivrednih radova i svi nas izbegavaju da ih ne bi uvukli u njivu, a ne zbog korona virusa. Da li se više plaše ove zaraze ili motke to ne znamo, jer svejedno u goste na selo, ne dolaze, rekla je Slavica Vesković iz Koštunića za RINU.

Oni koji su od jutra do sutra na njivama i malinjacima kažu da je to njihov karantin pod otvorenim nebom. Posao se kako kažu mora obaviti, ali neophodno je voditi i računa o svom zdravlju.

“Čuvamo se od korone, ali moramo da odradimo poslove koji nam sleduju u ovo doba godine. Jer ako ništa ne posejemo, nećemo ni imati ništa kad sve ovo prođe. Ovde su njive udaljene jedna od druge, meštani se i inače ne posećuju tako često, tako da se nadam da ćemo se spasiti ove nevolje”, rekao je Vesko Vlašković.

Meštani podsuvoborskih sela nisu bili ti koji su pustošili rafove mega marketa prethodnih dana, jer oni imaju sve i to domaće.

“Hrane kod nas nikad ne može da nestane. Imamo brašna, sira, kajmaka, jaja, sira i mesa. Tako da smo mi i navikli da ne idemo do grada svaki čas, a naročito sada kad je u centrima najveće žarište virusa”, rekla je Slavica.

Oni koje vode računa o svom zdravlju, štedeći sebe štite i druge, a kad prođe epidemija korona virusa, ujedno će proći i prvi poljoprivredni radovi pa će sela ponovo oživeti, a gosti pohrliti, ali domaćini kroz šalu kažu, da će ih iz predostrožnosti pustiti samo do kapije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.