DANICA GRUJIČIĆ OPET IMA OZBILJNU MOLBU ZA GRAĐANE SRBIJE: Ljudi, slušajte ovo, AKO BOGA ZNATE (VIDEO)
Danica Grujičić, Foto: Printscreen

VAŽNO JE!

DANICA GRUJIČIĆ OPET IMA OZBILJNU MOLBU ZA GRAĐANE SRBIJE: Ljudi, slušajte ovo, AKO BOGA ZNATE (VIDEO)

Ako je bilo ko od članova porodica febrilan javite se lekaru ODMAH

Objavljeno:

Danica Grujičić, čuvena doktorka i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije zbog situacije oko koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja, još jednom se oglasila na društvenim mrežama.

Ona je imala poriv da se obrati narodu, a to je posebno učinila prema i zbog pacijenata sa malignim oboljenjima.

Ona je rekla i napisala sledeće:

Imam potrebu da se još jednom obratim svima, a POSEBNO našim pacijentima i najugroženijima!

MOLIM VAS još jednom da imate punu svest i odgovornost, svako od vas može učiniti na ličnom nivou puno da se spreči epidemija korona virusa i da sprečimo komplikacije kod največeg broja građana pogotvo najugroženijih grupacija. Prema iskustvu u Kine najbolji način da se spreči širenje ove epidemije je izolacija. Ako smo zatvorili vrtiće, škole, fakultete, šaltere (što je dobra mera), ne mogu da razumem da se ne zatvore kafići, restorani, klubovi...

APELUJEM na vlasnike kafića i restorana, MOLIM VAS pokažite odgovornost i zatvorite vaše objekte bar na nedelju, dve ili tri. Niko neće propasti za toliko a mnogo ćete pomoći da se spreči epidemija! Poruka za naše građane izbegavajte ovakva mesta narednih par nedelja, lako može da se desi da svoj virus donesete u kuću i da zarazite svoje najbliže koji su stariji od 50 godina ili koji već boluju od neke bolesti i tako im dovedete život u pitanje. Jedna kafa ili u ručak u restoranu ne znače vam ništa u odnosu na štetu koju možete da naneste svojima bližnjima.

NAJVEĆI PROBLEM sa ovim virusom je što se lakše prenosi od svih drugih virusa, i lakše pokupite ovaj virus ili lakše zarazite druge ljude. ZATO JE IZOLACIJA NAJDELOTVORNIJA. MOLIM VAS ajmo svi da pokažemo jedinstvo i odgvornost, ovo nije pitanje da li ste hrabriji ili da li ćete lakše da izbegnete neku zabranu ovde se radi o svakom od nas i svakom od vas! Nemojte da ugrožavate ni svoj ni tuđi život!

ŠTA ZNAČI TA ODGOVORNOST:

- Ako je bilo ko od članova porodica febrilan javite se lekaru ODMAH! - NEMOJTE posećivati razne forume ili ''stručnjake'' za sve i svašta koji nisu prošli pored medicinskog fakulteta, dakle isključivo prihvatajte ifnormacije od svog lekara ili od zvnaičnih državnih zdravstvenih institucija. Proverite sa njima da li treba da se testirate i gde! Imate sada puno aktivnih telefona na kojima možete da proverite sve informacije - KORISTITE MASKE ~ ne mogu da razumem da postoje ljudi koji se ''junače'' i ismevaju one koji nose masku! Ko god da ima masku čim izađe iz kuće neka je stavi. Naročito u autobusu, ukoliko nemate masku stavite maramu. - Čim dođete kući odmah perite ruke, molim vas perite ruke što češće, ukoliko imate i alkohol ili asepsol protrljajte dlanove. - Ako vam je neko od ukućana bolestan nemojte vi imati kontakt sa drugim ljudima da dok se ne testira ne budete vi taj koji će potencionajalno preneti zarazu. - Nema potrebe da paničite i da pravite bilo kakve zalihe, jednostavno ponašajte se odgovorno i neće biti nikakvih problema.

VAŽNO ZA NAŠE PACIJENTE (operisani od tumora na mozgu)

Da bi izbegli standardne preglede sredom i gužve samim tim doveli u ogromnu opasnost sve vas ukoliko se desi da je neko zaražen, MOLIM VAS da na mejl adresu neuroonkologija.nhk.kcs@gmail.com preko https://wetransfer.com/ pošaljete snimke magnete rezonance, skenirane opsie magnetne rezonance i upute i mi ćemo vam u najkraćem roku odgvoriti.

Na taj način želimo pre svega da zaštitimo vas, vrlo je važno da razumete da vi NIKAKO ne smete biti zarazni. Pred toga tu je i telefon 0113662302 za sve informacije.

Ukoliko imate nekog u porodici ko ne zna da koristi internet a znate da je naš pacijent MOLIM VAS pomozite mu, da odradimo to da ne mora da dolazi i da na taj način zaštiitimo najugroženiju grupu. DAKLE svi pacijenti koji su stabilno nemojte sredom dolaziti dok ne prođe ovo najteže vreme ne smemo rizikovati da se neko od vas i zarazi. Molim sve pacijente koiji se godinma kontorlišu i dolaze redovno na godišnji pregled da sada dok traje ova situacija ne dolaze. Pacijetni koji su hitni slučajevi ili imaju znake pogoršanja, dođite uradićemo sve da budete odmah primljeni kao i uvek.

JOŠ JEDNOM VAS MOLIM NA SVEST I RAZUMEVANJE!

Veliko divljenje svim lekarima, medicinskim sestrama i medicinskom osoblju na ogromnom trudu i požrtvovanju u danima koji su iza nas i na svemu onome što će uraditi u predstojećima danima! BRAVO KOLEGE!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.