PRIPREMA SE PLAN ZA UČENJE OD KUĆE: Đaci u srpskim školama će lekcije učiti sa programa RTS-a!
Nastava u školama se još uvek ne stopira, Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT, Ilustracija

iznenađenje

PRIPREMA SE PLAN ZA UČENJE OD KUĆE: Đaci u srpskim školama će lekcije učiti sa programa RTS-a!

Škole u Srbiji se zasada ne zatvaraju

Objavljeno:

U Srbiji je u petak potvrđeno još 11 slučajeva zaraženih virusom korona. Sedam je objavljeno u petak ujutru, a o nova četiri javnost je u petk uveče obavestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je dodao da se ukupan broj zaraženih popeo na 35 i da je u petak testirano 25 ljudi, a do sada ukupno 239 osoba. Kao jednu od mera sprečavanja širenja zaraze, ministar je najavio i zatvaranje granice prema Rumuniji.

U Beogradu, na Klinici za infektivne bolesti, leži 10 obolelih, od kojih nijedan nije na respiratoru, niti u teškom stanju. Ista je situacija i sa šestoro zaraženih u Nišu. U Vojvodini ima pet obolelih, od čega je četvoro na novosadskoj Klinici za infektivne bolesti, a jedan u Opštoj bolnici Pančevo. Od četvoro zaraženih smeštenih u KC Vojvodine, dvoje je bolje u odnosu na prethodni dan, a jedan je i dalje u teškom stanju.

Četvrti, prebačen u petak iz Kikinde, nije na respiratoru, ali je pod neprestanim monitoringom. Pacijent u Pančevu je nešto bolje.

Škole u Srbiji se zasada ne zatvaraju, ali Vlada Srbije planira da, ukoliko do toga dođe, uvede onlajn nastavu. Za to je pripremljen i precizan plan. Kako "Novosti" saznaju, učenici će lekcije pratiti na programima Radio-televiziji Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.