REKLI SU JOJ DA JE NJENO DETE MRTVO: Porodila se sa 18 godina, a nedavno je SAZNALA nešto što je sve PROMENILO
Olivera sumnja da je njeno dete ukradeno, Foto: Privatna arhiva

bol je veći nego pre 30 godina

REKLI SU JOJ DA JE NJENO DETE MRTVO: Porodila se sa 18 godina, a nedavno je SAZNALA nešto što je sve PROMENILO

Olivera godinama traga za istinom

Objavljeno:

Olivera Simić, devojački Borđoški, učiteljica je u Sremskoj Mitrovici. Godinama traga za istinom, za svojim nestalim detetom. Kako kaže, za Espreso.co.rs, posle trideset godina proživljava još veću bol u odnosu na onu od onog dana kada su joj rekli da je njeno dete umrlo.

Olivera u mlađim danima
Olivera u mlađim danimafoto: Privatna arhiva

- Porodila sam se u Sremskoj Mitrovici 01.04.1989. godine u subotu u tri sata posle ponoći. Trudnoća je bila uredna. Išla sam redovno na kontrole. Videla sam svoju bebu. Sve je bilo u redu! Sutradan, u nedelju, dr Janjić došao je i rekao mi da je moja bebe umrla - započela je svoju priču Olivera.

foto: Privatna arhiva

To da je beba umrla nije bila jedina stvar koju joj je lekar saopštio. Tog tužnog dana rekao joj je i da je "tako bolje" i da bi "bilo posledica da je dete ostalo živo".

- Kao i svim drugim porodiljama i meni je rekao da sam mlada i da ću imati još dece. Tada sam imala osamnaest i po godina i tek što sam počela da studiram. Nakon što mi je sve to saopšteno dali su mi sredstvo za smirenje i zaspala sam - priseća se.

Olivera Simić sa suprugom
Olivera Simić sa suprugom foto: Privatna arhiva

Dodaje kako su roditelji njenog supruga dolazili i tražili bebu kako bi je sahranili, ali im je rečeno kako "to u bolnici nije uobičajeno i da će oni to da preuzmu na sebe".

- Verovala sam sve ove godine da je to istina do trenutka kada sam se pridružila Udruženju roditelja nestale dece. U bolnici u Sremskoj Mitrovici od traženih 16 dokumenata, dali su mi samo dva! - iskrena je Olivera.

foto: Privatna arhiva

Kasnije je, kako kaže, dobila potvrdu da dete nije sahranjeno na Mitrovačkom groblju, a u to malo dokumentacije koju je dobila primetila je razne nepravilnosti.

- Podnela sam krivičnu prijavu sudu u februaru ove godine. Advokatica Milena Janković podnela je tužbu. Posle 30 godina ponovo proživljavam sve ono od pre 30 godina i teže mi je nego tada - zaključila je svoju ispovest Olivera za Espreso.co.rs.

Nepravilnosti u dokumentaciji

Kopija dela protokola neonatologije, šarani i ispravljeni redni brojevi:

foto: Privatna arhiva

Drugi dokument, na kome se opet vide išarani delovi:

foto: Privatna arhiva

Na izvodu nema podataka o ocu a bila sam u braku, dok na drugim dokumentima postoji ime oca, tvrdi Olivera:

foto: Privatna arhiva

Vreme rođenja različito je na dva dokumenta, primetila je takođe:

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.