DRAMATIČAN BEG SRPSKIH STUDENATA IZ HONG KONGA: Ovako su konačno stigli u Beograd!
Desetine demonstranata u Hongkongu je pobeglo sa Politehničkog univerziteta, Foto: Profimedia

opasna evakuacija

DRAMATIČAN BEG SRPSKIH STUDENATA IZ HONG KONGA: Ovako su konačno stigli u Beograd!

Oni su se našli u žarištu sukoba policije i demonstranata u Hongkongu

Objavljeno: 19.11.2019. 08:04h

Studenti iz Srbije koji su hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu sleteli su sinoć na Aerodrom "Nikola Tesla".

Oni su se našli u žarištu sukoba policije i demonstranata u Hongkongu, a pod policijskom pratnjom napustili su kampus Politehničkog univerziteta, koji je pod opsadom, i ukrcali se na avion za Beograd.

"Davao nam je vrlo šture informacije, da je kampus zatvoren. Kada su u kampusu isekli struju i vodu, univerzitet im je našao smeštaj u hotelu koji je blizu aerodroma. Koliko ja znam, niko od naših studenata nije povređen", rekla je Dragana Stojanović, majka studenta Mihaila Stojanovića.

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od 10 studenata koji su se našli u Kini u vreme demonstracija, rekao je za televiziju Prva da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom, sprovedeni u bezbedan hotel, a zatim upućeni na aerodrom.

Desetine demonstranata u Hongkongu je pobeglo sa Politehničkog univerziteta tako što su se spustili sa mosta visokog deset metara koji se nalazi u sklopu kampusa univerziteta i odvezli se motorima koji su bili pripremljeni za bekstvo, javio je Rojters.

Politehnički univerzitet u Hongkongu je postao središte sukoba od prošle nedelje, kada su se demonstranti zabarikadirali u kampusu univerziteta.

Policija u Hongkongu je i juče koristila suzavac i gumene metke da bi zadržala demonstrante koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta, a bilo je i više povređenih.

BONUS VIDEO:

BRATISLAV JE IZVADIO PIŠTOLJ KADA SU SE POLICAJCI POJAVILI: Ovo su poslednji minuti TALAČKE DRAME u naselju Jerković! (KURIR TV)

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media