GODIŠNJICA NEPRAVDE POD OPSADOM JEDINOG DOMA! Ovako ga je pukovnik Lalović obeležio!
Gojko Lalović, Foto: Krov nad glavom

DOKLE?

GODIŠNJICA NEPRAVDE POD OPSADOM JEDINOG DOMA! Ovako ga je pukovnik Lalović obeležio!

Pukovnik je zajedno sa organizacijom "Krov nad glavom" jutros posetio Ministarstvo odbrane...

Objavljeno:

Pukovnik Gojko Lalović, pre tačno 14 godina, nezakonito je poslat u penziju jer je ukazao na malverzacije u poklanjanju i dodeli vojnih stanova.

Organizacija, "Krov nad glavom" poslala je saopštenje povodom pomenutog dođađaja.

- Ministarstvo odbrane uporno odbija da pukovnika vrati na radno mesto čak i posle šest sudskih presuda koje su poništile akt o penzionisanju i proglasila ih nezakonitim.

Osveta za presude je došla u vidu izvršiteljke, civilne i vojne policije koji su u procesu oduzimanja pukovnikovog jedinog krova nad glavom.

Tim povodom pukovnik je zajedno sa organizacijom "Krov nad glavom" jutros posetio Ministarstvo odbrane, u nadi da će Ministarstvo trajno rešiti njegov stambeni problem i ispravi nepravdu koja je tu već 14 godina, objasnili su iz organizacije.

1 / 6 Foto: Krov nad glavom

Njihovu izjavu prenosimo u celosti:

- Danas se navršava tačno 14 godina od kako je pukovnik Gojko Lalović nezakonito oteran u penziju 15.11.2005. godine, jer je ukazao na malverzacije u poklanjanju i dodeli vojnih stanova. Šest sudskih presuda koje su poništile sva akta o penzionisanju i proglasila ih nezakonitim nisu imala uticaja na Ministarstvo odbrane da pukovnika vrate na radno mesto. Umesto toga, sada uz pomoć izvršiteljke, i civilne i vojne policije žele da mu otmu i jedini krov nad glavom.

foto: Espreso.co.rs

Tim povodom pukovnik je u pratnji organizacije „Krov nad glavom“ jutros posetio Ministarstvo odbrane, koje je nadležno da trajno reši njegovo stambeno pitanje, kako bi ih podsetio na nepravdu koja se sprovodi nad njim punih 14 godina. Zatim, smo zajedno nastavili do Ustavnog suda, gde je predao urgenciju ne bi li se postupilo po nekoj od brojnih žalbi, koje je pukovnik uložio Ustavnom sudu. I na kraju, obratio se i vrhovnom komandantu oružanih snaga, kako bi ga obavestio da sve institucije ignorišu njegov problem, ignorišu presude u njegovu korist, odnosno pored prava na rad koje su mu oduzeli, sada žele da mu otmu i jedini dom. Tamo se upoznao sa ratnim veteranim i pružio im podršku, dok će oni zauzvrat raširiti priču o njegovom slučaju. Od 25. septembra u stanu Lalovića se svakodnevno okuplja podrška, a zgrada je pod svakodnevnom prismotrom. Vojna i civilna policija, žandarmerija i druge jedinice su nekoliko puta dolazile do zgrade, ali nisu ponovo pokušavali upad. Porodica Lalović pretrpela je sedam pokušaja prinudnog iseljenja do sada. Pretpostavljamo da čekaju da podrška popusti i da solidarni građani prestanu da se okupljaju, kako bi pokušali novi upad.

foto: Privatna arhiva

Ovo je slučaj u kome je poverilac u zakonskoj obavezi da obezbedi krov nad glavom svom nekadašnjem zaposlenom, a nezakonito penzionisanom pripadniku. Pukovnik Gojko Lalović danas je predao pisani zahtev i zatražio da se u roku od 7 dana sporazumno reši problem. Zahtevamo da Ministarstvo odbrane odmah obustavi opsadu stana i kampanju dezinformacija protiv porodice Lalović, da prizna deo uplaćenih sredstava u vojno-stambeni fond i stupi u pregovore sa pukovnikom Lalovićem o otplati stana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Krovnadglavom.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.