ZORAN KOCIĆ JE DECI OBOLELOJ OD RAKA POKLONIO KUĆU: Neću to sa sobom u grob da ponesem! MALO JE OVAKVIH U SRBIJI
Zoran Kocić, Foto: Privatna arhiva

LEKCIJA IZ HUMANOSTI

ZORAN KOCIĆ JE DECI OBOLELOJ OD RAKA POKLONIO KUĆU: Neću to sa sobom u grob da ponesem! MALO JE OVAKVIH U SRBIJI

Zoran Kocić je imao samo dva zahteva

Objavljeno: 14:53h
Suzana Trajković

Zoran Kocić zadao je Srbiji lekciju iz humanosti!

Plemeniti čika Zoran je svoju vikendicu koja se nalazi u Popovcu kod Novog Sada poklonio NURDOR-u, a njegova namera je da vikendica postane oaza oporavka za decu posle završetka lečenja.

On je poklonio vikendicu od 100 kvadrata i devet ari placa jer, kako kaže, "naše je samo ono što poklonimo drugima".

Čika Zoran zbog bolesti nije bio u kući u Popovcu devet godina pa kaže da je kuću ipak neophodno renovirati.

Ljubazni čovek za naš portal rekao je da se nije nadao ovolikoj medijskoj pažnji, i da mu namera nije bila da se eksponira, već samo da učini dobro delo.

- U toj kući živeo sam nekada sa pokojnim ocem. Kuća se nalazi u centru grada. Ipak, tamo godinama niko ne živi, a kako sam teško pokretan, a i supruga je u godinama, o toj kući niko ne može da brine. Kuću je neophodno renovirati, održavati, a ja ništa od toga ne mogu...

Jedno je sigurno - ono što je Zoran uradio retko ko bi. Poklonio je imovinu tek tako, da bi nekome pomogao. Nesebično dobro delo jednog čoveka šokiralo je Srbiju upravo zato što se takve stvari retko događaju. Objasnio nam je zašto je to uradio:

- Šta ću sa kućom koju ne mogu da koristim? Ne služi mi, daću je nekome kome će koristiti. Neću je sigurno u grob odneti! - Izričit je bio čovek na čijem primeru i dobrom delu bi svi trebalo da učimo.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

- Putovao sam po svetu, nagledao se svega. Zato sam odlučio da nekome pomogne. Kuća koju sam dao nalazi se u centru, okružena je borovima, tamo je čist vazduh. Ako to neće služiti deci, šta će!

Takođe, čika Zoran zbog bolesti nije bio u kući u Popovcu devet godina pa kaže da je kuću ipak neophodno renovirati. Za adaptaciju je sve spremno, unutra ima i materijala, samo nema ko to da uradi. Tačnije, nije imao ko tom kućom da se bavi, do sada. NURDOR je oberučke prihvatio poklon ovog humanog čoveka.

Njegovo delo ostaće upamćeno.

Zapamtiće ga mnogi, a posebno deca i njihovi roditelji kojima je ovo bilo neophodno.

foto: Profimedia

Predsednica Nurdora Joland Korora rekla nam je da su zaista retki ljudi koji se odlučuju na ovako velike gestove. Ipak, postoje.

- Zoran Kocić je imao samo dva zahteva - da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom - rekla nam je ona.

Podsećanja radi, ugovor između NURDOR-a i ovog plemenitog čoveka potpisan je juče, na Svetski dan dobrote.

Šta vi mislite o ovome?

Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.