DANAS JE VELIKI PRAZNIK KOJI SRBIJA SLAVI! Ne znaju svi Srbi KOLIKO JE BITAN OVAJ DATUM!
Svečanost, Foto: Beta/Emil Vas

DRŽAVNI PRAZNIK

DANAS JE VELIKI PRAZNIK KOJI SRBIJA SLAVI! Ne znaju svi Srbi KOLIKO JE BITAN OVAJ DATUM!

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u čitavom svetu

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće danas u ime Vlade Srbije, uz pune vojne i državne počasti, centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom 11. novembra, dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ceremonija će biti održana u 11 časova kod spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu na Novom grobljm.

Centralnoj državnoj ceremoniji prisustvovaće visoki predstavnici Vojske Srbije, Grada Beograda i diplomatski i vojni izaslanici Francuske, Rusije, Velike Britanije, Grčke, Slovačke, Nemačke, Turske, Danske, DR Kongo, Mađarske, Kipra, Austrije, Mjanmara, Hrvatske, Portugalije, Bosne i Hercegovine, Kube, Sirije, Katara, Bugarske, Holandije, Angole, Gruzije, Kuvajta, Austrije, Švajcarske, Evropske unije i drugi.

Prisustvovaće i predstavnici udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Centralna državna ceremonija kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu predstavlja čin odavanja počasti svim pripadnicima oružanih snaga i civilima nevino nastradalim tokom Prvog svetskog rata.

Ona se svrstava u red najznačajnijih ceremonija koje će toga dana u isto vreme, u svim glavnim gradovima državama-pobednicama u Prvom svetskom ratu, biti održane u čast godišnjice velikog istorijskog događaja, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će ambasadori, generalni konzuli, konzuli i izaslanici odbrane Srbije obići će 11. novembra u 11.00 obići srpske vojne memorijale i mesta stradanja iz razdobla Prvog svetskog rata u državama u kojima su akreditovani i polaganjem lovorovih venaca odati počast nevino postradalim civilima i ratnicima.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u čitavom svetu državnim manifestacijama 11. novembra u 11.00 u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine u 11.00 kada je na snagu stupilo primirje u Prvom svetskom ratu.

Republika Srbija se s ponosom i pijetetom seća stotina hiljada civila i ratnika, nevino i junački postradalih u borbama za odbranu i oslobođenje domovine tokom četiri ratne godine (1914-1918), ističe se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.