OVA DVOJICA POLICAJACA SU HEROJI SRBIJE! Spasili su otetog dečaka Petra (13)!
Doček pripadnika MUP-a, Foto: Printscreen/tanjug

ponos!

OVA DVOJICA POLICAJACA SU HEROJI SRBIJE! Spasili su otetog dečaka Petra (13)!

- Od srca sam želela da Vam kažem jedno veliko hvala, rekla je premijerka

Objavljeno: 11:35h

U Vladi Srbije premijerka Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, dočekali su pripadnike MUPa koji su učestvovali u pronalasku otetog dečaka iz Stare Pazove.

Brnabić je, u svoje i u ime građana Srbije, zahvalila načelniku Uprave kriminalističke policije Dejanu Kovačeviću i načelniku Policijske uprave Sremska Mitrovica Đuri Mandiću na svemu što su uradili kako bi pronašli otetog dečaka i što su celu Srbiju učinili ponosnom.

- Od srca sam želela da vam kažem jedno veliko hvala, za mene nema većih heroja od vas. Hvala vam! Vi ste jedan uigran tim, pokazali ste koliko ste profesionalni i koliko ste jaki, ljudi zaista imaju poverenje u vas, a imam ga i ja kao građanka, rekla je premijerka Srbije, Ana Brnabić.

foto: Printscreen/Tanjug

Ministar Stefanović je kazao da su Kovačević i Mandić postavili celu operaciju, i njome rukovodili od početka do kraja.

Naglasio je da policija svakoj prijavi za nestanak pristupa kao da je otmica, kao i da je sve vreme postojao strah da će počinoci, uplaseni da će biti pronađeni, pociniti krivicno delo ubistva.

- Ponosan sam ovim ljudima koji ovako uspešno sve rešavaju, rekao je Nebojša Stefanović.

Dečak je spasen uspešnom akcijom polcije, i poverenjem koje je porodica imala u policiju.

Prijemu je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić.

foto: Printscreen/Tanjug

Načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Kovačević od prvog trenutka bio je s kolegama na terenu.

- Ovo je bio jedan od najtežih zločina, baš zato što je bio u pitanju mali dečak, rekli su predstavnici MUP-a.

Prmeijerka Srbije je podsetila na to koliko je od 2014. godine, kada je Aleksandar Vučić bio premijer, ulgano u sistem bezbednosti i da je vlada bila kritikovanai zbog podizanja plata pripadnicima službi bezbednosti, ali da još uvek nije dovoljno urađeno na tom polju.

''Radićemo na povećanju plata, izgradnji stanova, nabavku opreme...Kada je to veče pronađen Petar, sve te investicije su nam se kao društvu vratile'', rekla je Brnabić.

foto: Printscreen/Tanjug

Podsećamo, u Staroj Pazovi je bio otet 13-godišnji Petra Mitrovića, a optuženi i uhapšeni za njegovu otmicu su Marko Jovišić (54), njegova dva sina Lazar (19) i N. J. (17), ali i njihov prijatelj Aleksa Mrđa (18).

Sumnja se da su oni u subotu oko 23.30 časova u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dečaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim putničkim automobilom marke "punto" odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu.

Policija, prema rečima njenog direktora Vladimira Rebića, u toku jednog dana dobije najmanje dve do tri prijave da deca nicu došla kući.

Svakom slučaju se, ističe, pristupi vrlo ozbiljno i svaki se ozbiljno proveri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.