NIKOLA KRIČAK (8) IZ BLACA SVIRA HARMONIKU, I POZVAN JE NA TAKMIČENJE! Potreban mu je NOVAC da bi otputovao!
Nikola Kričak, Foto: toplickevesti.com

talentovano dete

NIKOLA KRIČAK (8) IZ BLACA SVIRA HARMONIKU, I POZVAN JE NA TAKMIČENJE! Potreban mu je NOVAC da bi otputovao!

Kričak je dobio poziv za učešće na Internacionalnom Otvorenom Trofeju u sklopu Svetskog trofeja za harmoniku koji se održava u gradu Loule u Portugalu u periodu od 3. do 10. novembra 2019.godine

Objavljeno:

Nikola Kričak (8) iz Blaca, tačnije, blačkog sela Trbunja je dečak sa ogromnim talentom, a njegova velika ljubav je harmonika! Inače, veoma rano je pokazao talenat za muziku i sa harmonikom postigao velike uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Inače, Nikola je učenik muzičke škole “Kornelije Stanković” – Prokuplje, isturenog odeljenja u Blacu. Učenik je u klasi profesora Dušana Markovića i do sada je više puta osvajao prva mesta na značajnim festivalima. Takođe, učenik je i osnovne škole “ Stojan Novaković” – Blace izdvojenog odeljenja u selu Trbunju.

Kričak je dobio poziv za učešće na Internacionalnom Otvorenom Trofeju u sklopu Svetskog trofeja za harmoniku koji se održava u gradu Loule u Portugalu u periodu od 3. do 10. novembra 2019.godine.

Međutim, ovaj talentovani dečak nema dovoljno novčanih sredstava kako bi otputovao u Portugal na takmičenje.

foto: toplickevesti.com

Tim povodom, kontaktirali smo porodicu Kričak kako bismo saznali koliko je novca potrebno da bi se realizovalo putovanje.

Potrebno nam je oko 4.000 evra, a do sada smo sakupili 150. 000 dinara. Obraćali smo se za pomoć opštini, i rekli su nam da nemaju novac kako bi nam pomogli oko realizacije putovanja. Trebalo bi da krenemo drugog novembra na takmičenje i iskreno se nadam da ćemo sakupiti dovoljno novca. Šteta bi bila da Nikola ne ode na to takmičenje, jer je veoma talentovan, a muzikom je počeo da se bavi sa šest godina, kazao je Nikolin otac, Dejan Kričak.

Upravo iz ovih razloga, njegova porodica se obratila javnosti sa molbom da se novčano pomogne ovom dečaku kako bi otputovao i na najbolji način predstavio svoju zemlju na internacionalnom takmičenju u kategoriji desetogodišnjaka.

Novac namenjen za put na takmičenje u Portugal na Svetski trofej u harmonici, za Nikolu se može uplatiti na žiro račun koji glasi na ime njegovog oca Dejana Kričaka.

Dejan Kričak Žr: 205-900101958584030

Nikola je sa samo osam godina do sada zabeležio brojne pobede na festivalima u zemlji i inostranstvu dokazavši da se radi o vanserijskom talentu i pravom vunderkindu.

Ukoliko ste u mogućnosti, pomozite ovom dečaku da ostavri svoj san.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.