OKTOBARSKI ŠOK: Evo kada će pasti prva kiša i ZAŠTO to nikako neće biti dobro za nas!
Vreme, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

auuu

OKTOBARSKI ŠOK: Evo kada će pasti prva kiša i ZAŠTO to nikako neće biti dobro za nas!

Gotovo letnje temperature obeležiće narednu nedelju u celoj zemlji

Objavljeno: 19:03h

Miholjsko leto u Srbiji se nastavlja, pa je tako pred nama vikend u kome će najviše dnevne temperature dostizati i 28 stepeni. Toplo i vedro vreme nastavlja se i naredne nedelje, a već u ponedeljak i utorak živa na termometru skočiće do 29. podeoka, najavljuju meteorolozi.

Kada je kiša u pitanju, oni dodaju da većih padavina neće biti do kraja meseca, dok se dnevne temperature ispod 20 stepeni očekuju tek poslednjih dana oktobra.

Sunčani vikend

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas za vikend, ali i od nedelje očekuje izuzetno toplo i sunčano vreme.

- U Srbiji u subotu jutro će biti vedro i sveže, a tokom dana sunčano i i dalje veoma toplo za ovo doba godine. Minimalna temperatura kretaće se od 5 do 15 stepeni, maksimalna dnevna od 22 do 28 stepeni. I u Beogradu će prvog dana vikenda biti sunčano i jako toplo za ovo doba godine, a temperatura će se kretati od 13 do 25 stepeni - ističe Đurić.

Kako ističe, i narednih dana očekuje nas veoma toplo vreme za ovo doba godine.

- Slično vreme sunčano i toplo sa temperaturama oko 28 stepeni očekujemo i u nedelju. Treba reći da će za vreme trajanja ovog toplog talasa noći i jutra ipak biti sveža. Od ponedeljka pa sve do srede maksimalne dnevne temperature kretaće se od 23 stepena do čak 29, dok će od srede dnevne temperature biti nešto niže - oko 25 stepeni. Pad temperature za nekoliko stepeni možemo da očekujemo tek narednog vikenda, ali i tada će se temperature kretati oko 20 stepeni - napominje Đurić.

On napominje da se niže temperature, od 10 do 15 stepeni, uobičajene za ovo doba godine, očekuju poslednjih dana oktobra i početkom novembra. - piše Informer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.