TRAGEDIJA ZVEZDE U SLOVENIJI: Crveno-beli vodili ceo meč, a onda je usledila neviđena drama!
Krka - Zvezda, Foto: ABA liga

ABA liga, 3. kolo

TRAGEDIJA ZVEZDE U SLOVENIJI: Crveno-beli vodili ceo meč, a onda je usledila neviđena drama!

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 20:37h

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 3. kolu ABA lige od Krke u Novom Mestu rezultatom 79:77.

Prva četvrtina je protekla prilično izjednačeno, da bi u drugoj crveno-beli napravili malo osetniju prednost i na poluvreme otišli rezultatom 45:37.

Treba napomenuti sasvim solidnu partiju Nikole Jovanovića koji je u prvom delu igre bio ponajbolji igrač tima sa Malog Kalemegdana i svojim koševima doprineo vođstvu svoje ekipe. Nastavak duela išao je sličnim tokom. Crvena zvezda je koliko-toliko kontrolisala meč i držala prednost u čitavoj trećoj četvrtini iako je domaćin dobio tu deonicu rezultatom 18:16.

Poslednja četvrtina je donela pravu dramu, Zvezda je polako posustajala, dok se Krka okuražila i počela polako da sustiže zaostatak i na pet minuta do kraja stigla do prednosti nad favorizovanim šampionom ABA lige, i do samog kraja uz pomoć sjajnog šuta za tri održavala prednost uz dramu do poslednjih sekundi. Ključni igrači bili su Glen Kouzi i Marko Jošilo.

Moćni Kouzi je sa 20 poena i devet asistencija bio najzaslužniji za ovaj rezultat, dok su više nego dobri bili i Jošilo sa 19 i Laval sa 15 postignutih poena, ali dva ključna slobodna bacanja za poravnanje (iako do tada nije uspeo ni u jednom navratu da pogodi oba).

Kod gostiju je Nikola Jovanović odlično odmenio Džejmsa Gista sa 16 poena i sedam skokova, Lorenco Braun je upisao 12 uz sedam skokova, a Perperoglu je postigao 14 poena. Mohamed Faje je bio odličan u poslednjoj deonici, ali ni to nije bilo dovoljno.

Interesantno, Milan Tomić je na tri minuta pre kraja zvao tajm-aut tokom kog praktično ništa nije rekao svojim pulenima.

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Krka je pobedila

Krka je dobro počela poslednju deonicu, vrativši se na -4 na šest minuta pred kraj. Jedan detalj koji je obeležio ovaj deo igre bila je blokada Ognjena Dobrića Marineliju u jednoj kontri. Na 5 minuta do kraja, Laval je po prvi put tokom meča pogodio dva slobodna bacanja i primakao svoj sastav na samo -2, jedan posed razlike.

Glen Kouzi je pogodio novu, petu trojku na 4.45 do kraja i doveo Krku u prvu prednost u drugom poluvremenu, što je nateralo Tomića da zove tajm-aut. Delovalo je da će Zvezda lakše do pobede, ali se sve promenilo u poslednjoj deonici.

Nedugo potom, Kouzi je postigao i svoju šestu trojku, 20. poen, uz šest asistencija, ali je Mohamed Faje držao Zvezdu u rezultatskom egalu. Najefikasniji period meča bio je ovaj sam kraj utakmice, timovi su pogađali sve što su uputili ka koševima. Penal završnica bila je neminovna, jer su oba tima ispunila bonus već na tri minuta pred kraj pri rezultatu 71:71.

Krka je na 1.46 imala 76:73. Trojkom Marka Jošila par desetina sekundi kasnije, 13. na utakmici za njegov tim, Krka je došla do 79:75, a Tomić je opet tražio tajm-aut.

TREĆA ČETVRTINA! Krka 55:61 Zvezda!

Glen Kouzi je trojkama nastavio da drži svoj tim u ovoj utakmici. Zvezda je imala samo +5 posle četiri odigrana minuta drugog poluvremena.

Na četiri minuta do kraja četvrtine, Krka se izjednačila na 48:48, ali je kontranapad Lorenca Brauna i trojka Stratosa Perperoglua vratila Zvezdu u prednost od tri poena, koju su crveno-beli uspevali da održavaju i čak opet i povećaju.

Što se Krke tiče, da nije bilo trojki, ovaj meč već bi bio gotov, ovako je svega +6 za Zvezdu pred ulazak u poslednjih deset minuta. Odlična četvrtina za Lorenca Brauna.

DRUGA ČETVRTINA! KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Crvena zvezda vodi sa 45:37. Da nije bilo šuta za tri, Slovenci bi gubili i većom razlikom!

Na pola druge četvrtine, Zvezda je imala prednost od 34:28 ponajviše zahvaljujući pogocima Lorenca Brauna, pa onda slobodnim bacanjima Stratosa Perperoglua, ali je Krka zahvaljujući dobrom šutu držala priključak.

Nikola Jovanović je u ovoj deonici sakupio još dva poena, završivši poluvreme sa ukupno 13 uz pet skokova, od čega su tri bila ofanzivna. Odlično je zamenio Džejmsa Gista, čije se odsustvo za sada nije uopšte osetilo. Crveno-beli su do kraja poluvremena uspeli još da povise prednost, bilo je 45:37. Odlično zakucavanje Ognjena Dobrića na sjajnu asistenciju Lorenca Brauna kao šlag na tortu za izabranike Milana Tomića.

PRVA ČETVRTINA! Krka 17:20 Crvena zvezda!

Veoma spor početak meča, gde je za šest minuta viđeno svega 19 poena, od kojih je ponajviše zahvaljujući Marku Jošilu Krka postigla 11, pa je imala i prednost. Dobar početak utakmice i za Nikolu Jovanovića u redovima crveno-belih, koji je uz tri poena upisao čak četiri skoka (od toga dva u napadu).

Prvu prednost od 12:11 Zvezdi je na tri minuta do kraja doneo Nikola Jovanović, međutim na drugoj strani je Glen Kouzi opet trojkom vratio prevagu na stranu domaćina. Inače, mladi Jovanović je pri rezultatu 16:15 već imao postignutih 11 poena.

Na kraju, crveno-beli su uspeli da na prvu pauzu odu uz rezultatski plus, bilo je 20:17.

17.15 - Utakmica počinje u 18 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.