SRPSKI VOJNICI ZA PONOS SRBIJE: Ovako naši momci u Libanu ČUVAJU MIR! (FOTO)
Srpski vojnici u akciji, Foto: UNIFIL

UNIFIL

SRPSKI VOJNICI ZA PONOS SRBIJE: Ovako naši momci u Libanu ČUVAJU MIR! (FOTO)

Srpski instruktori UNIFIL-a specijalizovani za tehnike prve pomoći već duže vreme obučavaju osoblje Libanskih oružanih snaga (LAF), da pomažu ranjenicima u vojnim operacijama

Objavljeno: 16:48h

U Libanu, u okviru misije UNIFIL-a Ujedinjenih nacija, srpski kontingent deluje zajedno sa kontingentima druge 43 države u nadgledanju prestanka neprijateljstava između Izraela i Libana, kako bi pomogli libanskim oružanim snagama i kako bi podržali lokalno stanovništvo.

Srpski instruktori UNIFIL-a specijalizovani za tehnike prve pomoći već duže vreme obučavaju osoblje Libanskih oružanih snaga (LAF), da pomažu ranjenicima u vojnim operacijama.

foto: UNIFIL

Takvi treninzi - koje daju instruktori specijalizovani za tehnike prve pomoći u neprijateljskim i operativnim okruženjima, a koordinira ih potpukovnik Frančesko Ferara (italijanska vojska) - podeljeni su u teorijske i praktične delove, sa fokusiranim interakcijama u malim grupama i praktičnim simulacijama spašavanja.

foto: UNIFIL

Srpsko zdravstveno osoblje UNIFIL-a takođe svakodnevno sprovodi aktivnosti medicinske pomoći za lokalno libansko stanovništvo.

1 / 8 Foto: UNIFIL

Komandant Sektora zapada, italijanski general Bruno Pišota, pohvalio ih je za kapacitete izražene tokom misije i za izvanredne odnose saradnje sa svim kontingentima i sa libanskim oružanim snagama.

Srpski kontingent, sa skoro 180 pripadnika mirovnih snaga, trenutno je raspoređen sa četom u glavnom štabu Sektora za istok, gde je takođe komanda kontingenta, i sa vodom u štabu Zapadnog Sektora.

Srpski kontingent raspoređen je u UNIFIL, unapređujući mir u južnom Libanu od decembra 2014. godine. Pored obuke LAF-a, mirovne snage Srbije UNIFIL sprovode patrole i dužnosti zaštite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.