SRPSKI VOJNICI RAME UZ RAME SA RUSKOM BRAĆOM: ZAPADNI VOJNI OKRUG RUSIJE, PUTINOVA VELIKA VOJNA TAJNA
Ovo je treće učešće jedinica Kopnene vojske VS na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem, Foto: Printscreen

šta je ovo?

SRPSKI VOJNICI RAME UZ RAME SA RUSKOM BRAĆOM: ZAPADNI VOJNI OKRUG RUSIJE, PUTINOVA VELIKA VOJNA TAJNA

Zajedničko izvršenje postavljenih zadataka vojnika iz Srbije i Rusije pokazalo je da nismo imali nikakvih barijera ni problema u komunikaciji

Objavljeno:

Na završetku višednevne vojne vežbe Zapadnog vojnog okruga Rusije, u kojoj su učestvovali i pripadnici Vojske Srbije (VS) iz Treće brigade Kopnene vojske, komandant 6. Armije Zapadnog vojnog okruga Vladislav Nikolajević Jeršov ocenio je da je vežba realizovana uspešno, uz poštovanje svih mera bezbednosti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

General Jeršov posebno je pohvalio doprinos pripadnika VS uspehu vežbe, ističući njihovu odličnu pripremljenost i visoku spremnost koju su pokazali tokom izvršenja bojevih gadjanja i prikaza taktičkih postupaka.

"Zajedničko izvršenje postavljenih zadataka vojnika iz Srbije i Rusije pokazalo je da nismo imali nikakvih barijera ni problema u komunikaciji. Razumljiva slovenska reč omogućila je odlično funkcionisanje sistema. Na vežbi smo koristili i izvidjačka vatrena oružja, dronove, vodjene rakete, helikoptere i izvodili taktički vazdušni desant", kazao je Jeršov.

Ovo je treće učešće jedinica Kopnene vojske VS na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem zajedno sa jedinicama Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Rusije.

Na kraju vežbe upriličena je smotra naoružanja i borbenih i neborbenih vozila koja su učestvovala u vežbovnim aktivnostima, a najuspešnijim pripadnicima Oružanih snaga Rusije i VS uručene su nagrade i priznanja.

BONUS VIDEO:

TALAČKA KRIZA U NIKINCIMA, STIGLI SAJ I ŽANDARMERIJA: Održana velika vežba na poligonu! VUCIC: Danas ste videli snagu srpske policije, ponosan sam na ove momke! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.