MELANIJA I DONALD TRAMP PISALI SRPSKOJ CRKVI! Pažljivo pročitajte ove reči koje su iz Vašingtona stigle u SPC
Donald Tramp i Melanija, Foto: Profimedia

VAŽNA PORUKA!

MELANIJA I DONALD TRAMP PISALI SRPSKOJ CRKVI! Pažljivo pročitajte ove reči koje su iz Vašingtona stigle u SPC

Sve su rekli...

Objavljeno: 10.10.2019. 06:52h
  • 31

Dobri odnosi Prvi čovek SAD ukazao veliku čast srpskoj crkvi i svim njenim eparhijama i pohvalio napore crkve na usađivanju svetih vrednosti.

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je jubilej - 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi!

Prvi čovek SAD povodom ovog istorijskog događaja uputio srpskoj crkvi, odnosno episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

- Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodom proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu - navodi Tramp u pismu i dodaje:

- Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama.

Američki predsednik naglasio je da je eparhija SPC u Americi u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

- Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i bog vas blagoslovio - zaključio je Donald Tramp u pismu.

 

Na adrese srpskih episkopa u Americi pismo je stiglo sredinom aprila ove godine, a ovim gestom američki predsednik ukazao je veliku čast Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim eparhijama.

- Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkom administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje - kaže naš izvor iz SPC.

Bonus video:

(Espreso.rs / Kurir / M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media