ĐUKA UDARIO NA AMFILOHIJA I OCA BAKE PRASETA! Povod je bio ORDEN Vučiću, a onda je PROZVAO i VIDOVNJAKE u CRKVI
Vladimir Đukanović o dešavanjima u SPC, Foto: Printscreen / Twiter

OTKRIO JE MNOGE STVARI

ĐUKA UDARIO NA AMFILOHIJA I OCA BAKE PRASETA! Povod je bio ORDEN Vučiću, a onda je PROZVAO i VIDOVNJAKE u CRKVI

Sve je objasnio u svojoj emisiji

Objavljeno:

Poslanik u Skupštini Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović osvrnuo se u svojoj emisiji na orden koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio od SPC.

On je u svom videu žestoko govorio o stvarima koje se dešavaju unutar SPC i o mitropolitu Amfilohiju i svešteniku Nenadu Iliću.

- Nije mi jasna agitacija nekih dostojnika naše crkve da se Aleksandru Vučiću i Nikoli Selakoviću ne dodeli orden SPC. Odjednom se, najsrčanije javlja prvo onaj bivši, ovo nije vladika, sada govorimo o svešteniku, koji se javlja kao prethodnica i bivši je muž Olje Bećković. Otac ovog Bake praseta. Sveštenik Ilić je čovek koji je imao sporne odnose i sa patrijarhom Pavlom i tako dalje i tako dalje, ali ajde sad da o tome ne razgovaramo. Vrlo je diskutabilno i njegovo rukopolaganje. On je neko koga prvo vladika Amfilohije - rekao je Đukanović i dodao:

- Javlja se onda i vladika Amfilohije, to što on radi zaista postaje degutantno, uz svo poštovanje mitropolita amfilohija kao nekoga ko je očuvao jedinstvo našeg naroda u smislu vere na prostoru Crne Gore. Ipak stičem utisak da on sve čini kako bi napravio nejedinstvo unutar sinoda jer tako srčano se nije borio ni protiv jednog političara, čak ni protiv Mila Đukanovića, kome je čak 1997. godine davao otvorenu podršku. Njega je i u Hramu u Podgorici naslikao i na fresci. Uredu Đukanović je pomogao Hram, ali taj čovek je priznao nezavisnost Kosova, taj čovek je odvojio Crnu Goru...

- Nikada mu mitropolit Amfilohije nije tako odbrusio u životu, niti mu je bacao anatemu, niti mu je radio upokojenje, odnosno opelo kao što je to radio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću. Niti je ikada Borisa Tadića prozvao za sramne poteze prema Kosovu, niti Vuka Jeremića, niti bilo kog drugog, ali za Vučića kaže: "Ja znam da će on da izda Kosovo". Ja koliko znam naša crkva ne sme da se bavi vidovnjaštvom, niti proricanjem - rekao je Đukanović.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.