EURO PRAJD 2022. GODINE ODRŽAĆE SE U BEOGRADU: Velika pobeda srpske LGBT zajednice
Prajd, Foto: Espreso.rs

prajd

EURO PRAJD 2022. GODINE ODRŽAĆE SE U BEOGRADU: Velika pobeda srpske LGBT zajednice

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, pobedivši ostale kandidate, Barselonu, Lisabon i Dablin

Objavljeno: 21.09.2019. 19:33h
  • 238

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, pobedivši ostale kandidate, Barselonu, Lisabon i Dablin.

Euro Prajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima u organizaciji događaja još od 1992. godine i Beograd je jedinstven po tome što će se Euro Prajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Goran Miletić, Direktor za Evropu organizacije Civil Rights Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda kaže da je ponosan na takvu odluku te da očekuje da se Beograd dokaže kao dobar domaćin.

foto: Espreso.rs

"Sigurni smo da će Euro Prajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda", kazao je Miletić uz zahvalnost svim organizacijama za ljudska prava sa Zapadnog Balkana na podršci, kao i Turističkoj organizaciji Srbije.

Marko Mihailović, koordinator Beograd Prajda smatra da je izbor Beograda kao domaćina Euro Prajda 2022. "velika potvrda našeg rada i cilja koji smo postavili kada smo počeli da organizujemo Beograd Prajd".

"Euro Prajd 2022 u Beogradu nam daje priliku da Evropi i svetu pokažemo i pozitivne strane Balkana, ali najvaznije od svega je da ovim događajem želimo da ukažemo na duboke razlike koje imamo u društvu kao i na ozbiljan i sistematski problem diskriminacije i nejednakosti sa kojima se suočava LGBT+ zajednica na Zapadnom Balkanu", rekao je Mihailović.


Bonus video:


(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media