SAD JE ZAISTA DOTAKLA DNO! Dr Jovana Stojković brutalno uvredila Jevreje, na Tviteru citirala parolu iz Aušvica!
Ilustracija, Foto: Profimedia/Printscreen/Youtube/RTV Marš

ANTIVAKSERKA U AKCIJI

SAD JE ZAISTA DOTAKLA DNO! Dr Jovana Stojković brutalno uvredila Jevreje, na Tviteru citirala parolu iz Aušvica!

Stojković je srpska političarka, psihijatar i psihoterapeut, kao i društvena aktivistkinja protiv obavezne vakcinacije i predsednica pokreta Živim za Srbiju i lider udruženja građana Čuvari Srbije 1244

Objavljeno: 16:11h

Jovana Stojković, javnosti poznata po svojim "tvrdim" stavovima i kontroverznim izjavama i postupcima, prema oceni korisnika društvenih mreža ovog puta je nadmašila samu sebe.

Naime, ona je ovog puta odabrala zloglasni nacistički slogan koji je stajao na ulazu u konclogor, kao komentar na svoj post, što su mnogi protumačili kao uvredu na račun Jevreja, zbog čega su joj i zapretili tužbom nadležnim institucijama.

foto: Profimedia

Jovana Stojković srpska političarka, psihijatar i psihoterapeut, kao i društvena aktivistkinja protiv obavezne vakcinacije i predsednica pokreta Živim za Srbiju i lider udruženja građana Čuvari Srbije 1244, oglasila se na svom zvaničnom Tviter nalogu povodom samita posvećenog vakcinama održanog u Briselu 12. septembra.

Očigledno iziritirana onim što je pročitala, ona je kao komentar napisala "I rad oslobađa".

U najavnom letku za gore pomenuti samit pisalo je nekoliko rečenica, koje su pretpostavljamo mogle da budu povod njenog gneva, budući da se radi o lideru ativakcinaša i zagriženoj antivakcinašici.

Pod jedan pisalo je "Vakcine u koje verujemo", a pod dva "Magija nauke".

Ostaje samo još da se protumači, zašto je prikladnim smatrala da iskoristi rečenicu "Arbeit macht frei" (Rad oslobađa), jednu od zloglasnih rečenica nacističkog doba, koja je stajala na ulazu u konclogor "Aušvicu" u kome je ubijen veliki broj Jevreja za vreme Drugog svog rata. I ne samo to, koja asocira na holokaust, pogibiju, progon i zlo koje su Jevreji, ali i još neki narodi proživljavali za vreme Drugog svetskog rata.

foto: Profimedia

Da li je pristalice vakcina želela da okarakteriše kao naciste? Ili ipak kao one koji stradavaju? Sve to ostaje na razini pretpostavke, budući da Stojković nije dala nikakavo dublje objašnjenje za ovaj postupak.

Budnom oku tviteraša nije promakao ovaj pomalo neumesno iskorišten komentar, pa su Stojkovićevoj zapretili i tužbom Jevrejskim udruženjima na svetskom nivou.

Šta o ovom misle iz Jevrejske opštine Beograd?

Predrag Kona, poznati epidemiolog u me Jevrejske opštine Beograd, kao i u svoje ime rekao je sledeće, a vezano za gore pomenuti slučaj:

Dr Jovana Stojković, neuropsihijatar, je na svom twiter nalogu napisala „I rad oslobađa“ povodom Globalnog samita o vakcinaciji koji je održan 12. Septembra u Briselu. Evropska komisija je u kooperaciji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom organizovala ovaj skup sa dva okrugla stola. Događaj je održan pod pokroviteljstvom predsednika Evropske komisije i Generalnog direktora Svetske zdravstvene organizacije. Cilj ovog skupa je bio je da se pruži jasna politička podrška EU vakcinacijama, kao najuspešnijoj meri javnog zdravlja koja spašava milione života svake godine. Skup je podržao globalnu posvećenost vakcinaciji i pojačao političku posvećenost eliminaciji bolesti koje se mogu sprečiti vakcinama. Naglašena je potreba uključivanja političkih lidera i lidera iz naučnih, medicinskih, industrijskih, filantropskih i civilnih društava u globalne akcije protiv širenja dezinformacija o vakcinama. Kao perjanica antikcinalnog pokreta u Srbiji, predsednica pokreta „Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju“ ovom prilikom je upotrebila po zlu poznat natpis na ulazu u logor smrti Aušvic-Birkenau “Arbeit macht frei”. Svako pominjanje ovog natpisa u politikantske svrhe je za jevrejski narod uvredljivo. Veliko je pitanje koju poruku je želela da pošalje, ali samo poređenje skupa koji govori o uspešnosti vakcinacije i potrebi vraćanja poverenja u meru za čuvanje javnog (narodnog) zdravlja i aludiranje na fabriku smrti i nacizam je najblaže rečeno etički neprihvatljivo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.