DSS U PROMOTIVNOM SPOTU PROMOVIŠE dr Stojković kojoj preti oduzimanje LEKARSKE LICENCE! Njihovo vađenje je HIT!
Nezvanični vođa srpskih antivakcinaša doktorka Jovana Stojković, Foto: Beta

uliva strah u kosti

DSS U PROMOTIVNOM SPOTU PROMOVIŠE dr Stojković kojoj preti oduzimanje LEKARSKE LICENCE! Njihovo vađenje je HIT!

U promotivnom spotu koji se nalazi na zvaničnom Tviter profilu DSS-a, ona poziva ljude na skup ove stranke pod parolom: "Dođite da zaustavimo veleizdaju"

Objavljeno:

Doktorka Jovana Stojković, kojoj preti oduzimanje lekarske licence zbog širenja antivakcinaških stavova, našla se u promotivnom spotu DSS-a u kojem poziva ljude na skup koji organizuje ova stranka.

U promotivnom spotu koji se nalazi na zvaničnom Tviter profilu DSS-a, ona poziva ljude na skup ove stranke pod parolom: "Dođite da zaustavimo veleizdaju".

Kako je došlo do toga da ova doktorka koja paradoksalno i suprotno zvaničnoj nauci uliva strah u kosti roditeljima o MMR vakcini, zbog čega su oni masovno odbijali da vakcinišu svoju decu, dospe u prvi plan promocije stavova DSS-a, pitali smo čelnike stranke, piše Blic.

- Njen stav o vakcinama nema veze sa DSS-om, ona nije član stranke - navode iz informativnog centra DSS-a i dodaju da je ona osoba koja je iskazala svoj stav o Kosovu i želela da ga javno prezentuje, pa budući da je javna ličnost, ne vide nikakav problem u vezi sa tim što se nalazi u promotivnom spotu.

Oni dodaju da je to njen privatni stav u koji se oni ne mešaju i nema veze sa skupom koji organizuju, a budući da nije član stranke, ističu da DSS nije podržala njen stav, te da su oni za stav zvanične nauke.

Ipak, postavlja se pitanje zašto je baš ona ta koja iskazuje stavove bilo koje stranke, jer u javnost nije dospela po svojim pozitivnim zaslugama, već oštro promovišući laži.

Podsećamo, posledice delovanja antivakcinaša, bile su da smo u avgustu bili prvi u Evropi po broju umrlih od malih boginja, kako je saopštila Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", dosad je u Srbiji umrlo 15 osoba od malih boginja, a zaraženo blizu 6.000.

Kako su ocenili epidemiolozi, opasna propaganda šarlatana, u koje spada i pomenuta lekarka, srušila je kolektivni imunitet i to je ključna posledica njihovog delovanja.

Posebno opasna jer je lekar

Zajedno sa ostalim antivakcinašima, psihijatar dr Stojković, širenjem suludih i opasnih teorija dovela je do toga, kako tvrde epidemiolozi, da se u Srbiju na velika vrata vrati bolest, koja u 21. veku ne trebalo ni da postoji - male boginje (morbili).

Ono što je čini jednim od najopasnijih antivakcinaša je upravo činjenica da je lekar, pa su ljudi skloni da njene stavove uzimaju ozbiljnije nego stavove pevačice Jelene Karleuše ili novinarke Mirjane Bobić-Mojsilović.

Tim je njen uticaj štetniji i pogubniji po zdravlje nacije, a njene kolege bi mogle da joj oduzmu upravo to, najjače oružje - lekarsku licencu.

Na njima je i najveća odgovornost - da razdvoje žito od toksičnog "kukolja".

Dr Jovana Stojković je, na primer, na tribini u Nišu, 25. novembra 2017. godine "Debata o (ne)obaveznoj vakcinaciji", između ostalog, pričala o tome da vakcine mogu da izazovu razne bolesti, od multiple skleroze do autizma, ali i da vakcinisano dete može da oboli od morbila. Citirajući jednog od njih, Vibela, ona je navela:

On je posmatrao 48 vakcinisane dece monovalentnom vakcinom (onom koja sadrži samo jednog uzročnika bolesti) ili kombinacijom MMR (vakcina koja sadrži nekoliko izazivača bolesti u ovom slučaju - viruse morbila, zauški i crvenke), u razdoblju od 10 do 49 meseci. Osmoro dece je umrlo, a ostala su imala neurološke poremećaje, mentalnu retardaciju, epilepsiju, motorne i senzorne ispade. On je primetio da među vakcinisanima monovalnentnom vakcinom toga nije bilo - navela je ona i dodala da "u polivalentnim vakcinama ima žive".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.