MAJA PAVLOVIĆ SE SASTALA SA VUČIĆEM! Prekinula je ŠTRAJK GLAĐU!
Maja Pavlović, Foto: Filip Plavčić

ODLUČILA

MAJA PAVLOVIĆ SE SASTALA SA VUČIĆEM! Prekinula je ŠTRAJK GLAĐU!

Maja Pavlović prekinula štrajk glađu posle sastanka sa Vučićem....

Objavljeno:

Vlasnica "Kanala 9" Maja Pavlović danas je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odlučila da prekine štrajk glađu jer je dobila čvrste garancije da će u narednih deset dana biti rešen njen problem.Ona je novinarima posle sastanka u Predsedništvu Srbije rekla da će predsednik u narednih 10 dana inicirati razgovore sa nadležnima kako bi došlo do nekoga rešenje.

"Predsedniku sam rekla da sam već dva puta verovala institucijama, ali do značajnih pomaka u ispunjenju zahetva nije bilo i plašim se da prekinem štrajk i da odem za Novi Sad bez nekog konkretnog rešenja koji će mi dati garanciju da će se stvoriti uslovi za Kanal 9 da ima ravnopravan položaj na tržištu. On mi je dao čvrste granancije da će se to desiti", rekla je Pavlović. Kako je dodala, ako za deset dana ne vidim pomake ona će ponovo doći kod predsednika.

"Sačekaćemo tih deset dana šta će se dešavati i ja se nadam da više neće biti potrebe da štrajk gladju nastavim", navela je Pavlović.

Ona kao pomak vidi to što ju je predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić juče obavestio da su počeli razgovori sa organizacijama za zaštitu autorskih prava oko izmena tarife, s obzirom da su te organizacije pre bile čvrste u stavu da ne žele da menjaju ništa.

Dodala je da će nastaviti štrajk glađu ako ne bude zadovoljna ponuđenim rešenjima.

Pavlović je kazala i da je popila kafu sa predsednikom.

Maji Pavlović ovo je bio treći štrajk glađu zbog pozicije u kojoj se nalazi "Kanal 9", a poslednji put, u maju, nakon tronedeljnog gladovanja, primila ju je premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da je razlika sastanka sa predsednikom u odnosu na sastanak sa premijerkom u maju, što od današnjeg sastanka nije pravljena predstava za medije ni cirkus nego su zaista imali ozbiljan sastanka tokom kojeg su se držali suštine i sadržine njenih zahteva.

Njeni zahtevi su da se naknade koje plaćaju regionalne televizije usklade sa njihovim prihodima.

(Espreso.co.rs Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.