Korisni saveti za studente koji treba da iznajme stan u Beogradu
City Expert, Foto: Promo

odaberite pravi stan

Korisni saveti za studente koji treba da iznajme stan u Beogradu

Potražnja za stanom ne mora biti stresna ukoliko se dobro informišete

Objavljeno: 10:40h

U periodu kada teku pripreme za novu studentsku godinu, jedna od popularnijih tema koju korisnici pretražuju na internetu jeste “izdavanje stanova”.

S obzirom na to da je Beograd grad sa najvećom potražnjom stanova za iznajmljivanje, ključni termin pretrage "izdavanje stanova Beograd" u proseku se unese oko 40.000 puta na mesečnom nivou prema podacima Google-a u proteklih 12 meseci. Tokom septembra 2018. godine bilo je ukupno nešto više od 60.000 pretraga na pomenuti ključni termin, dok se ove godine očekuje i više od toga.

Najpopularnije lokacije koje korisnici interneta pretražuju kako bi zakupili stan u Beogradu su na prvom mestu Zemun, zatim Novi Beograd, nakon čega sledi Mirijevo. Takođe, na osnovu podataka koje Google prikazuje, najviše pretraga prošle godine u ovom periodu, je bilo usmereno ka stanovima čiji mesečni zakup iznosi do 200 evra, odnosno najviše se pretražuju garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi.

foto: Promo

Prilikom pretrage korisnici očekuju da oglas stana sadrži sliku i sve detaljne informacije, jer žele da se dobro informišu pre nego što se odluče da pogledaju samu nekretninu. City Expert agencija za nekretnine dosta ulaže u multimedijalnu prezentaciju nekretnina i poznata je po dobrom korisničkom iskustvu zbog kvalitetnih fotografija, video prezentacije i tlocrta, ali i detaljnih informacija o mesečnim troškovima, čime zakupci imaju priliku da saznaju apsolutno sve o samoj nekretnini pre nego što odvoje vreme za gledanje stana uživo.

Ovaj period godine može doneti više troškova nego tokom novogodišnjih praznika, pa nije čudno što korisnici interneta pretražuju stanove da zakupe direktno od vlasnika, kako bi izbegli plaćanje provizije agenciji za nekretnine kao dodatan trošak, osim ukoliko ne pronađu stan u okviru ponude City Expert agencije za nekretnine koja ne naplaćuje proviziju zakupcima.

foto: Promo

Par saveta koji Vam mogu pomoći prilikom odabira stana:

Istražite tržište nekretnina u Beogradu

Lepo je živeti u centru Beograda ili preko puta fakulteta na kojem studirate, međutim ako Vam to iziskuje dodatne troškove ili umanjuje Vaš konfor pogledajte stanove koji se nalaze malo dalje od prvobitne lokacije i istražite taj deo grada. Time dobijate priliku da živite u stanu koji je lepo uređen, poseduje sve što Vam je potrebno od bele tehnike i nameštaja, ali ne premašuje predviđene mesečne troškove.

Istražite kakva je konekcija sa centrom grada i sa Vašim fakultetom

Svi delovi Beograda imaju dobru međusobnu konekciju i konekciju sa centrom Beograda. U većini slučajeva direktnim linijama javnog gradskog prevoza do centra Beograda se stiže bez ikakvih problema. Učestalost prevoza omogućava i onima koji moraju da presedaju da za kratko vreme, bez stresa, stignu na željenu lokaciju.

Istražite okolinu

Saznajte da li je okruženje prijatno za život, koliko je udaljena najbliža prodavnica, apoteka ili pošta, odnosno banka. Takođe, saznajte da li se u okruženju nalazi neki lep kafić gde ćete moći da uživate u sklapanju novih prijateljstava. Isto tako, biće Vam bitno da li je okruženje osvetljeno i kakav je prilaz zgradi i ulaz, da biste tokom zime, kada dan kraće traje ili večernjih sati bez problema mogli da funkcionišete.

Pronađite cimera

Jedan od načina da umanjite svoje troškove i da boravak u Beogradu učinite zanimiljivijim jeste da pronađete cimera sa kojim ćete deliti svoj životni prostor, ali i račune.

Prema istraživanjima City Expert-a 67.6% ispitanika se odlučilo da zakupi stan uz pomoć agencije za nekretnine jer su želeli da se sam proces izvrši bez problema. Koliko je poverenje u agenciju bitno prikazuje podatak da se čak 70% ispitanika izjasnilo da im je bitno koja agencija oglašava stan koji žele da pogledaju i razmotre opciju zakupa.

foto: Promo

Vlasnici nekretnina, sa druge strane, su u potrazi za stanarima koji će voditi računa o stanu, redovno izmirivati troškove i koji planiraju što duže da se zadrže u stanu. Od agencije za nekretnine vlasnici očekuju zainteresovane zakupce koji su već informisani o samoj nekretnini i vrlo zainteresovani da zakupe stan. Prednost za vlasnike nekretnina, ali i za zakupce ukoliko se odluče za saradnju sa City Expert agencijom za nekretnine, jeste i direktna komunikacija. Unapređeni proces ove agencije omogućio je da se uspostavi direktan kontakt između vlasnika i zakupca uz minimalni napor, što je uz bogatu multimedijalnu prezentaciju koju izrađuju i time pružaju apsolutne sve informacije, još jedan benefit za obe strane.

foto: Promo

Potražnja za stanom ne mora biti stresna ukoliko se dobro informišete. Uspostavite kontakt sa agencijom za nekretnine koja će Vam pružiti sve informacije o procesu zakupa i pomoći u odabiru lokacije i stana, a ukoliko se odlučite za City Expert, nećete imati trošak oko plaćanja provizije. Imajte u vidu da vlasnici stanova sarađuju sa agencijama od poverenja. City Expert je agencija za nekretnine, koja se bavi posredovanjem u procesu izdavanja stanova od 2015. godine, do sada je uspešno izvršila 6.300 procesa zakupa. Srećno u potrazi za novim domom!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.