SRPSKI PROFESOR SA MAJKOM (80), ĆERKOM I UNUKOM OSTAJE NA ULICI! Ova žena s Kosova mu radi o glavi (FOTO)
Slobodan Milivojević, Foto: Filip Plavčić

BESPOMOĆAN JE I OČAJAN!

SRPSKI PROFESOR SA MAJKOM (80), ĆERKOM I UNUKOM OSTAJE NA ULICI! Ova žena s Kosova mu radi o glavi (FOTO)

Prošlog jula Slobodan preko poznanika dolazi do, kako se tada činilo, mogućeg kupca, gospođe iz Zubinog Potoka, sa kojom pravi ugovor o kupoprodaji stana

Objavljeno: 22:00h

Profesor dr Slobodan Milivojević tvrdi da je žrtva prevare. U sredu 24. jula 2019. godine u 11 časova biće nepravedno iseljen iz svoga stana na Dorćolu.

Naime, Slobodan Milivojević, profesor na Fakultetu za inženjerski menadžment iz Beograda i otac tri ćerke, je jula 2018. godine odlučio da proda svoj stan u Ulici Milorada Gavrilovića 7, na Dorćolu. Na žalost, ta prodaja se po njega nije dobro završila.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Prošlog jula Slobodan preko poznanika dolazi do, kako se tada činilo, mogućeg kupca, gospođe iz Zubinog Potoka, sa kojom pravi ugovor o kupoprodaji stana. Nakon ugovara, a pre izvršene isplate, gospođa nestaje.

Naša redakcija posetila je Slobodana Milivojevića, koji je pred nas izneo gomilu pravnih dokumenata, i kroz suze nam ispričao šta mu se dogodilo:

- Sve je počelo od jednog poznanika, koji je znao nekog drugog poznanika, a koji je opet poznavao proverenu osobu koja želi da moj stan kupi. Gospođa iz Zubinog Potoka i ja smo stupili u kontakt, i sve što se tiče ugovora smo završili, nakon čega se njoj gubi svaki trag. Poslao sam joj i opomenu pred utuženje s pozivom za plaćanje ili ću da raskinem kupoprodajni ugovor. Da ne pominjem to da smo svi slabi na osobe sa Kosova, i da uvek gledamo da im pomognemo, a evo, sad su one mene nasamarile, rekao je za naš portal Slobodan Milivojević.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Slobodan nam je rekao da je duže od mesec dana čekao da mu se pare uplate, ali da se to nije dogodilo. Nakon toga je poslao opomenu, a onda je podneo tužbu protiv izvesne gospođe ne bi li došlo do raskidanja ugovora o prodaji stan jer za isti nikada nije uplaćen novac. Gospođa je na tužbu odgovorila preko zastupnika, a gde je osporila sve navode iz tužbenog zahteva, tvrdeći da je isplatila ugovoreni iznos u kancelariji javnog beležnika i to na ruke, a da je Slobodan to potvrdio svojim potpisom na ugovoru.

Podsećamo da je na ročištu održanom 09.05.2019. godine predsednica veća upitala Slobodana zašto je potpisao ugovor, ako nije plaćen iznos, na šta je on potvrdio da je to uobičajna procedura , jer se isplata vrši nakon overe ugovora, s obzirom na to da se retko događa situacija da neko potpiše ugovor i ne plati, naravno, ukoliko nije u pitanju prevara ili nešto slično.

Što se isplate na ruke tiče, a za koju je tužena gospođa sa Kosova rekla i to da je novac isplatila na Slobodanovo insistiranje zbog problema sa bivšom ženom i dugovanjima koje ima za alimentaciju, Slobodan je rekao sledeće:

- Ova tvrdnja je potpuno netačna i u najmanju ruku drska, jer ne postoji ni jedan jedini dokaz o uplati ugovorenog iznosa, a u ovu bestidnu laž uvlači i Javnog beležnika za kog tvrdi da je odobrio takvu protivzakonitu isplatu, odnosno isplatu gotovine na ruke, ni manje, ni više nego u njegovoj kancelariji. Što se tiče mojih ćerki, koje su samostalne osobe i ne žive od alimentacije, već od svog rada. Čak je moja bivša supruga dala izjavu da je sve gore rečeno jedna obična besmislica, i da nikada nije ni bilo reči, niti problema u vezi sa alimentacijom. Inače, moja najsatrija ćerka, sa svojom osmogodišnjom ćerkom, kao i mojom osamdesetogodišnjom majkom, takođe, žive u ovom stanu, iz kog će nas pomenuta gospođa bestidno isterati.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Gospođa sa Kosova, za koju nas je Slobodan zamolio da ostane anonimna, je svoju igru ovde tek bila započela. Ona nakon što je nestala, a za stan koji nije platila, sa trećim licem iz Šida sklapa ugovor o zakupu za Slobodanov stan u iznosu od 100 evra.

- Ona daje zakup na moj stan koji nije platila. Taj zakupac iz Šida se nije pojavio nikada na mojim vratima, ali je overio ugovor o zakupu kod beležnika i nekoliko dana kasnije dao izjavu da nije pušten u zakupljen prostor. Znači, oni su pregovarali o mom stanu kao da ja ne postojim, samo su otišli mimo mene i sve su završili. Kako je to moguće? U ovoj zemlji je sve moguće + bespomoćno nam je Slobodan ispričao.

foto: Espreso.co.rs

Notar je bez ikakvih provera solemnizovao takvu izjavu i ona je dobila svojstvo izvršne isprave. Slobodan je nekoliko puta naglasio da notara ne smatra krivim, već duboko veruje da je i on prevaren poput njega.

- Nisam ja jedina žrtva, tek sada kada mi se ovo desilo povezao sam se sa drugim ljudima, koji su, nažalost, proživeli isto što i ja. Čak ovde, na Dorćolu, postoji još jedna porodica koju je ista osoba sa Kosova prevarila, znači to vam više nije jedna osoba, već organizacija. Mi sad treba da se borimo za prava, a ista nemamo. Ovde vam nije bitno šta se pre događalo, to što sam ja nju tužio, što sam tražio da se ugovor raskine, to ništa ni nikoga ne interesuje, ja iz stana moram da izađem. Ponovo ću da pokrenem proces, otići ću i do Strazbura, nije nikakav problem, ali vam je trenutno takva situacija kakva je.

Upitali smo Slobodana i gde će živeti nakon srede, kada ih iz stana zvanično izbace:

- Majka je otišla kod prijateljice, ćerka i unuka su kod rođaka, a ja ne znam ni gde ću ni šta ću, ne znam. Ostaću ovde do tada da posmatram ovaj cirkus -završio je bespomoćno Slobodan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.