NOVE GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Od sutra se na Batrovcima očekuje HAOS, evo i ZAŠTO
Ilustracija/ Granični prelaz Batrovci, Foto: Beta

problem je na hrvatskoj strani

NOVE GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Od sutra se na Batrovcima očekuje HAOS, evo i ZAŠTO

Putnici na Batrovcima rekli su da se prilikom izlaska iz Hrvatske čeka i do dva sata, a da kolona dostiže i do 2,5 kilometara

Objavljeno: 13.07.2019. 18:31h

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj u subotu popodne nije bilo dužeg zadržavanja ni na izlasku ni na ulasku u Srbiju, a prema rečima zamenika komandira stanice Granične policije Batrovci Mladena Lukića, kasnije i u toku večeri očekuje se pojačan priliv vozila.

Lukić je za medije rekao da se pojačan promet vozila očekuje i u toku sutrašnjeg dana, a da prema njihovoj pretpostavci zadržavanja ne bi trebalo da budu duža od jednog sata.

Kako je naveo, u toku prepodneva, evidentiran je pojačan protok saobraćaja na tom graničnom prelazu.

Ulazna granična kontrola vrši se u devet saobraćajnih traka i zadržavanja je bilo do 45 minuta, ispričao je Lukić, dodajući da se izlazna granična kontrola vršila u četiti trake, a da je zadržavanje bilo do 30 minuta.

"U ovom trenutku nema zadržavanja ni za putnički ni za autobuski saobraćaj. S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora i očekujemo pojačan tranzit saobraćaja savetujem građanima da bez preke potrebe vikendima ne kreću na put", rekao je Lukić.

Putnici na Batrovcima rekli su da se prilikom izlaska iz Hrvatske čeka i do dva sata, a da kolona dostiže i do 2,5 kilometara.

Kako je za medije ispričala Milinka Vučković na izlasku iz Hrvatske čekala je skoro dva sata, a bili su zaustavljeni su u jednoj traci od pumpe.

"Posle jedno 500 metara pustili su nas u dve trake, a ovde na srpskoj strani prošla sam odmah", kazala je Vučković koja iz Francuske dolazi u Jagodinu na godišnji odmor.

Srđan Šukić koji sa porodicom putuje iz Like, rekao je g da su na izlazu iz Hrvatske čekali sat i 20 minuta, a da su na srpskoj strani prošli za 10 minuta.

"Mislim da je problem na hrvatskoj strani to što nisu otvorili sve izlaze, pet je ortvoreno, a četiri zatvorena", kazao je Šukić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media