ONI ŽIVE U APSOLUTNOM SIROMAŠTVU: I za hlebom plaču, ko može da pomogne, OVO JE ADRESA (FOTO)
Budimo humani, Foto: Profimedia

budimo ljudi

ONI ŽIVE U APSOLUTNOM SIROMAŠTVU: I za hlebom plaču, ko može da pomogne, OVO JE ADRESA (FOTO)

Vaših pet minuta nekome će značiti

Objavljeno:

U apsolutnom siromaštvu u Srbiji živi 7,2 odsto stanovništva, "na kazanu“ narodne kuhinje hrani se 35 hiljada, socijalnu pomoć dobija 268.000, a u riziku od siromaštva je četvrtina populacije.

Apsolutno siromašni ne mogu da zadovolje čak ni bazične potrebe, dok relativno siromašni ne mogu da ostvare životni standard koji je odgovarajući u odnosu na društvo u kome žive.

Relativno siromaštvo predstavlja i prag rizika siromaštva, a taj prag je u Srbiji niži nego u bilo kojoj članici Evropske unije, izuzev u Rumuniji.

Takođe, čak 1,8 miliona stanovnika Srbije živi u tom riziku.

Ujedno, a i jedino rešenje za beskućnike jeste Prihvatilište za odrasla i stara lica na adresi Kumodraška 226a, gde možete pomoći tako što ćete pokloniti višak garderobe koja vam ne treba, knjige, časopise i važeće lekove, kao i brojne druge stvari.

Prihvatilište nema svoj sajt, kao ni fejsbuk stranicu, ali zahvaljujući jednom tvitu vest se ubrzo proširila društvenim mrežama.

Takođe, ono što je važno spomenuti jeste i da možete kontaktirati prihvatilište da pitate šta im je sve neophodno, a kontakt telefon je 011/ 2466-996.

Svi ljudi dobre volje, ukoliko ste u mogućnosti pomozite starim licima i donesite im barem elementarne stvari, jer će im to puno značiti, a vi ćete učiniti dobro delo.

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.