MORAMO DA VODIMO RAČUNA O NAJUGROŽENIJIMA: Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara lica
Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara lica, Foto: Fonet

poseta

MORAMO DA VODIMO RAČUNA O NAJUGROŽENIJIMA: Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara lica

Vesić je novinarima rekao da je ta ustanova otvorena 1974. godine, te da ju je otvorio tadašnji gradonačelnik Beograda Branko Pešić

Objavljeno: 18.02.2018. 21:23h

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Prihvatilište za odrasla i stara lica na Voždovcu čiji je kapacitet 104 mesta, a u kome trenutno boravi oko 120 osoba.

Vesić je novinarima rekao da je ta ustanova otvorena 1974. godine, te da ju je otvorio tadašnji gradonačelnik Beograda Branko Pešić.


"Do pre nekih mesec dana ovaj objekat nije bio čak ni uknjižen, odnosno vodio se kao nelegalno izgradjeni objekat", rekao je on i dodao da se sada, budući da je pre mesec dana zgrada uknjižena, otvorila mogućnost da se u narednom periodu Grad pozabavi njenom rekonstrukcijom i izgradnjom još takvih ustanova u drugim delovima Beograda.

Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara lica
Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara licafoto: Fonet


On je naveo da je ovo Prihvatilište specifična ustanova u koju dolaze stara i odrasla lica koja imaju različite društvene potrebe i dodao da u njoj trenutno boravi oko 120 osoba, iako ima kapacitet 104 mesta.


"Zaposleni u ovoj ustanovi rade zaista veoma odgovoran posao koji obavljaju s velikom ljubavlju. Ova lica dobijaju od grada sve sto im je neophodno u smislu hrane, odeće, lične higijene", rekao je Vesić.

Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara lica
Vesić obišao Prihvatilište za odrasla i stara licafoto: Fonet


On je ocenio da, ukoliko želimo da budemo odgovorno i razvijeno društvo, moramo da pokažemo da vodimo računa o najugroženijim kategorijama stanovništva.


"U narednom periodu ćemo imati nove kapacitete i moći ćemo još odgovornije da vodimo računa i rešavamo ovaj društveni problem", dodao je Vesić.


Prihvatilšte je posetila i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je rekla da taj sekretarijat kompletno finansira rad te ustanove, te da su u poslednje tri godine davanja povećana za više od 20 odsto.

Bonus video:

Espreso Twitter: Milan Damjanović

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media