BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)
Foto: Ilustracija

TV istorija

BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)

Neke od ovih tv stanica bile su lideri u informativnom i zabavnom programu i izgledalo je da njihovu slavu ništa ne može da pomuti...

Objavljeno: 11:26h

2. BK televizija Prvu privatnu televiziju osnovala je porodica Karić krajem 1994. godine. Kratke i dinamične emisije, upeglani stajling i profi nastup bile su glavne odlike te medijske kuće i ono što će BK vinuti među najgledanije televizije.

foto: BK

Srž programa BK televizije bio je informativni program. Na pet minuta do punog sata bile su emitovane emisije "Naslovi" i "Telefakt". Osim njih, popularne političke emisije bile su "Suočavanje", "Klopka" i "Nije srpski ćutati". Zabavni program je takođe važan deo BK televizije. Emitovani su razni licencni kvizovi kao što su "Želite li da postanete milioner?", "Najslabija karika" i "Zlatna žica".

BK televizija je jedna od stanica koja je često uvodila inovacije, pa je tako bila prva koja je omogućila uživo gledanje programa preko Interneta.

Istog dana kao i Trećem kanalu i BK televizija je izgubila licencu za emitovanje programa. Sutradan, nešto posle ponoći, u prostorije BK televizije upala je policija i po nalogu prekinula emitovanje programa.

Veliki broj novinara sa te televizije nastavio je karijere na drugim nacionalnim televizijama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.