BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)
Foto: Ilustracija

TV istorija

BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)

Neke od ovih tv stanica bile su lideri u informativnom i zabavnom programu i izgledalo je da njihovu slavu ništa ne može da pomuti...

Objavljeno: 11:26h

Vraćamo se u ne toliko daleku prošlost, a ponovo, za druge nezamislivu. Vreme koje nove generacije ne mogu zamisliti.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Televizija postoji i danas. Nudi mnoštvo raznolikih sadržaja i za svakoga po nešto. Ali, ako se vratimo u gorepomenuto vreme, vraćamo se i na neke stare kanale, koji ranije edukovali i zabavljali ljude.

Idemo unazad i počinjemo od početka...

1. Treći kanal Zamislite vreme kada su postojala samo dva televizijska kanala. Sad dodajte još da jedan od njih počinje sa programom tek popodne. Na kraju, zamislite još da su emisije na njima vrlo često preozbiljne i sterilne. E, tako je izgledala TV Beograd kad smo mi bili mali. Osim dečijeg programa koji se emitovao prepodne i crtanog filma u 19.15, sve ostalo bilo nam je pakleno dosadno.

Nisu se skidali s ekrana, a sad ih nigde nema: Gde su, šta rade zvezde Trećeg kanala (I deo)

Zbog toga je pojava Trećeg kanala 1989. bila totalna revolucija. Hrpa zabavnih emisija, MTV spotovi, kvizovi, neuštogljeni voditelji, sve to bili su razlozi da ne zakucamo daljinski na broju 3.

Emisije "TV lica", "Ko će koga", "Šoder lista", "Dok anđeli spavaju", "Trik šou", "Dodatno ubrzanje", "S one strane duge", "3K dur", "Ženske priče" samo su neke o kojima se i danas priča sa setom.

Njegov primat ugrozile su privatne televizije koje su, veoma često, uzimale ideje od 3K i pravile emisije na isti kalup samo u spektakularnijoj izvedbi.

Nismo ih videli 100 godina: Gde su i šta danas rade najveće zvezde Trećeg kanala! (II deo) (FOTO)

Treći kanal ugašen je 5. maja 2006, kada je matična kuća RTS zaključila da je preveliki luksuz imati tri programa, a pred dodelu novih nacionalnih frekvencija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.