OGLASIO SE ZORAN ĆIRJAKOVIĆ POSLE OPTUŽBI  DA JE NAPAO NEKOLIKO NOVINARKI I INTELEKTUALKI: Ovo je njegova reakcija
Grupa žena javno je optužila Ćirijakovića za uvrede i proganjanje, Foto: Printscreen/Youtube/TeslaVision.TV

reakcija

OGLASIO SE ZORAN ĆIRJAKOVIĆ POSLE OPTUŽBI DA JE NAPAO NEKOLIKO NOVINARKI I INTELEKTUALKI: Ovo je njegova reakcija

Za komentar smo zamolili i predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije(NUNS) Željka Bodrožića

Objavljeno: 09:45h
Jovana Korica

Nakon što je u javnosti odjeknuo sukob koji se dogodio između Zorana Ćirjakovića i Saše Dragojla, javno su istupile Jovana Gligorijević, Adriana Zaharijević, Snežana Čongradin, Jelena Lalatović, Isidora Petrović i Dubravka Stojanović iznoseći optužbe na račun Ćirijakovića.

Podsetimo, lavina događanja, a povezana sa likom i delom Zorana Ćirjakovića započela je nakon sukoba sa, kako je upravo on napisao dve žene, a potom i jednim momkom po imenu Saša, koji mu je uputio pretnje.

Naime, pomenuta grupa žena, potaknuta ovim događajem juče je napisala saopštenje potkrepljeno dokazima, u želji da ne dozvole da mediji naprave "žrtvu od nekoga ko se godinama iživljava nad njima", a o čemu smo juče pisali.

Ovim povodom pokušali smo da stupimo u kontakt sa Zoranom Ćirijakovićem u nadi da ćemo da čujemo i njegovu stranu priče, te da ga zamolimo za komentar. No, dobili smo kratak odgovor:

- Nisam zainteresovan za bilo šta od toga - napisao je Ćirjaković.

Za komentar smo zamolili i predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željka Bodrožića, koji je za Espreso.co.rs rekao kako je upućen u to da je Ćirjaković kroz svoje tekstove i komentare na društvenim mrežama, ali i na javnim skupovima, vređao žene koje su odlučile da istupe javno i progovore o kako kažu "proganjanju, nasilju na društvenim mrežama i seksističkim uvredama Ćirjakovića".

- Upućen sam u to, jer su neke od tih žena članice NUNS-a. To javno proganjanje i vređanje žena na njegovom blogu traje već tri godine. Mi smo ga prijavljivali Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, čekamo konačno reakciju. Smatramo kako postoji dovoljno dokaza, zbog kojih bi Ćirjaković trebao da odgovara zbog uvreda i sistematskog progona - rekao je Bodrožić.

Dodao je kako apeluju na državu da preduzmu potrebne korake u ovom slučaju, te kako se Zoran Ćirjaković nije zaustavljao samo na uvredama i progonu preko interneta, već je znao "slučajno" da se pojavljuje na mestima na kojim su bile i ove žene.

Slučaj Ćirjaković-Dragojlo nije želeo da komentariše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.