MIGRANTI U STRAHU BEŽE SA BALKANA! Austrijski DETEKTIV otkrio je ZASTRAŠUJUĆE podatke
Migranti, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

ALARMANTNO!

MIGRANTI U STRAHU BEŽE SA BALKANA! Austrijski DETEKTIV otkrio je ZASTRAŠUJUĆE podatke

Nova ruta?

Objavljeno: 24.06.2019. 10:12h
  • 37

Na hiljade migranata pokušava trenutno da pobegne sa Balkana, gde je situacija teška kako zbog prepunih kampova, tako i zbog kriminala među ilegalcima, upozorava šef Odeljenja za borbu protiv krijumčara ljudi u austrijskoj Kriminalističkoj službi Gerald Tacgern.

Tacgern ističe da krijumčari sve više migrante prevoze kamionima, pa se može ponoviti drama kao leta 2015. kada je u jednom kamionu pronađeno 71 mrtav migrant.

Bečki dnevnik "Kronen cajtung" preneo je da se u protekle dve nedelje dogodilo tri ubistava migranata, a da su žrtve bili Avganistanci koji su se bavili krijumčarenjem ljudi, a koji su se posvađali oko prihoda.

Tacgern je ukazao da ilegalne poslove među migrantima, koji stvaraju dodatne probleme u kampovima koji su prepuni.

On je, za bečki dnevnik "Kronen cajtung", rekao je da se promenilo i raspoloženje srpskog i bosanskog stanovništva prema migrantima, i da ne postoji više spremnost na pomoć, pošto je sve češće prisutno nasilje od strane migranata prema domaćem stanovništvu.

Takva situacija, dodaje, može dovesti do toga da će migranti krenuti u većem broju dalje, a to pogoduje pre svega krijumčarima, pa se drama kao 2015.može ponoviti u svakom trenutku.

"U Bosni i Srbiji trenutno čeka po oko 6.000 izbeglica. Oni su u strahu i gube strpljenje, te žele što pre da napuste region u pravcu EU", naglasio je Tacgern.

 

On je ukazao da, zbog toga, krijumčari imaju lak posao i da migrante ponovo "trpaju" u velikom broju u kamione i kombije.

Upozorava i da veliki broj izbeglica trenutno napušta Tursku u pravcu Grčke i Balkana, što dalje zaoštrava situaciju.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media