U BEOGRADU SE U SUBOTU ŠETA ZA MIR! Ovim ulicama će ići kolona (FOTO)
Šetnja za mir u Bosni i Hercegovini, Foto: Promo

ŠETNJA ZA MIR

U BEOGRADU SE U SUBOTU ŠETA ZA MIR! Ovim ulicama će ići kolona (FOTO)

Skup je prijavljen policiji, a takođe je prijavljena i blokada saobraćaja

Objavljeno:

U subotu, 8. juna, sa početkom u 14 časova biće održana šetnja u sklopu globalne akcije Declaration of Peace and Peace Walk.

Mesto okupljanja je Nemanjina ulica broj 22-26, tačnije zgrada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Beogradu.

Slogan šetnje je ''Mir, brate, mir!''-stih pesme grupe Rimtutituki-''Slušaj Vamo!''

Globalna akcija Declaration of Peace and Peace Walk je do sada održana šest puta širom sveta, tačnije u preko 190 zemalja. U našem okruženju, između ostalog u akciji učestvuje i Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija, i samoproglašenoj tzv. Republika Kosovo. Akcija ima za cilj da pošalje poruku mira od strane mladih ljudi, a cela ideja potiče iz Južne Koreje, od organizacije International Youth Peace Group, gde je već tradicionalno veliki skup održan 25. maja.

foto: Promo

Pored šetnje, koja će trajati od 14 do 16 časova, biće poslato i pismo mira predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koje će biti prosleđeno i Organizaciji ujedinjenih nacija.

Predstavnici zemalja sveta su pisma dobijali i proteklih godina, Skup počinje u 14h kod zgrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (Nemanjina 22-26), a zatim će se okupljeni uputiti kroz ulicu Kneza Miloša do parka na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva.

Ispred Ministarstva i Predsedništva je planirano obraćanje organizatora skupa Vojina Radovanovića, inače jedinog srednjoškolca u svetu koji učestvuje u ovoj akciji.

foto: Promo

Skup je prijavljen policiji, a takođe je prijavljena i blokada saobraćaja.

Trasa kojom će se šetnja kretati-od Nemanjine 22-26, kroz Kneza Miloša, do parka na Andrićevom vencu ispred Predsedništva.

Organizator protesta je srednjoškolac Vojin Radovanović (18), autor i voditelj emisije ''Zdrava generacija'', i Jutjub kanala ''Sombrero na kiši'' koji je izabran od organizatora akcije iz Seula da šetnju organizuje u Srbiji, a inače i najmlađi učesnik ove akcije u svetu. Takođe autor je i bloga ''Otvoreni prelom mozga'', a 2018. godine u sklopu akcije ''Zdrava generacija'' uputio je otvorena pisma ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću, narodnim poslanicima Skupštine Srbije, Radioteleviziji Srbije, kao i Agenciji Tanjug.

BONUS VIDEO:

OVA BRAZILKA ĆE VAS RASPAMETITI ZBOG ONOGA ŠTO UME DA RADI SA LOPTOM! Pod uslovom da gledate šta radi, a ne da gledate u nju (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.