ŠIPTAR I KUM SU IZREŠETANI! Procureli PODACI iz ISTRAGE koji otkrivaju ISTINU koju Srbija ne želi da čuje
Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, Foto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ

SVE JE ISPLIVALO

ŠIPTAR I KUM SU IZREŠETANI! Procureli PODACI iz ISTRAGE koji otkrivaju ISTINU koju Srbija ne želi da čuje

Ovo nije smelo da izađe u javnost...

Objavljeno:

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum izrešetani su rafalima iz automatske puške i nije bilo šanse da prežive, a dr Branimir Aleksandrić, koji je radio obdukciju tela ubijenih vođa zemunskog klana, nađenih u Meljaku kod Barajeva 27. marta 2003. godine.

Aleksandrić ističe da se nikada nije saznalo iz kojeg su oružja i kako likvidirani „zemunci“, koji su bili osumnjičeni za organizovanje i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- Obojica su pogođeni rafalima i nije bilo šanse da promene položaj tela. To govore paralelni kanali kroz koje su im prošli hici kroz telo. I jedan i drugi su imali prostrelne rane i nijedno zrno nije nađeno u njihovim telima, pa se zbog toga ne zna iz kojeg je oružja pucano niti koliko je osoba pucalo. Nisam dobio foto-dokumentaciju, tako da se ne zna koliko je bilo krvi na mestu na kojem su nađeni - izjavio je juče za „Alo!“ obducent dr Aleksandrić.

On je začuđen što dokazi sa lica mesta nisu upoređeni sa tragovima na telima ubijenih, što je obavezno kada je reč o ubistvima.

- To bi razjasnilo njihovu smrt. Nisam dobio zapisnik o uviđaju, fotografije sa mesta ubistva, čaure, obdukcioni zapisnik, balističko veštačenje, niti izjave svedoka, da bih mogao sve to da uporedim i utvrdim na koji su način ubijeni. S obzirom na to da je reč o ubistvu, to je bilo neophodno učiniti - naglašava poznati obducent i dodaje da se seća da je „zemuncima“ odeća bila krvava.

On ističe da bi Gorana Čavlinu, tadašnjeg istražnog sudiju Okružnog suda u Beogradu, trebalo pitati zašto nije naredio veštačenje leševa.

foto: Espreso.co.rs, Privatna arhiva

Tužilac koji je te večeri radio uviđaj u Meljaku izjavio je juče za „Alo!“ da su on i istražni sudija te večeri zatekli mrtve Šiptara i Kuma u dvorištu tuđe vikendice u Meljaku.

- Vatrogasci su osvetljavali mesto. Šiptar je bio krvav u jednom delu dvorišta i pored njega je bila poluautomatska puška, dok je Kum bio na drugom kraju i u ruci, ili pored sebe, imao je bombu. Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) sa kojima su se sukobili Šiptar i Kum su otišli, a mi smo izjavu uzeli tek kasnije od njihovog komandanta - kaže tužilac za naš list.

On kaže da su od prisutnih čuli da je u Meljaku bio i treći čovek, kasnije se ispostavilo da je to bio Dejan Milenković Bagzi.

- Napisali smo zapisnik o uviđaju, a kada smo dobili obdukcioni zapisnik, Republičko javno tužilaštvo je naredilo da njima dostavimo spise. Šta se kasnije desilo sa tim i da li je pokrenuta neka istraga o tom ubistvu, ne znam - navodi tužilac i napominje da nije kasno za istragu.

(Espreso.co.rs / Alo!)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.