STRAVA I UŽAS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Deca se igrala u dvorištu, a onda usledio HOROR koji je mogao da ih KOŠTA ŽIVOTA
Narkomanija / Ilustracija, Foto: Stock

STRAŠNO

STRAVA I UŽAS U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Deca se igrala u dvorištu, a onda usledio HOROR koji je mogao da ih KOŠTA ŽIVOTA

Incident se, kako je potvrđeno novinarima, dogodio u četvrtak po podne, posle celodnevne nastave

Objavljeno: 01.06.2019. 17:43h
  • 2

Horor u novobeogradskoj Osnovnoj školi "Duško Radović" dogodio se kada se učenica prvog razreda ubola na krvavu iglu koju su mališani zajedno sa špricem pronašli u školskom dvorištu. Roditelji sumnjaju da ova devojčica nije jedina i da se to dogodilo bar još jednoj njenoj drugarici.

Incident se, kako je potvrđeno novinarima, dogodio u četvrtak po podne, posle celodnevne nastave. Otac jednog od učenika kaže da su se deca posle završene škole igrala u školskom dvorištu i pronašla iskorišćeni špric.

Gde je obezbeđenje?

- Jedna devojičica je podigla špric i ubola se, a bojimo se da je i naše dete. Ni ono nije sigurno, kada ga pitamo, čas kaže da je diralo, čas da nije, uplašeno je. Tu devojčicu su roditelji odveli na testiranje i rezultat je, srećom, bio negativan, ali joj je za mesec dana zakazan kontrolni test. Svi smo u šoku - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, roditelje je još više pogodilo to što za incident nisu saznali od nadležnih u školi, već od drugog roditelja koji je došao po dete.

- U tom trenutku nikog od obezbeđenja i nastavnog osoblja nije bilo u blizini. Taj roditelj je potom otišao u školu i obavestio direktora, ali mi nismo saznali od nadležnih u školi. Pitam se šta radi obezbeđenje, koje se plaća iz našeg džepa. Da stvar bude gora, majka jednog prvaka je juče prošla tuda i pronašla još jedan špric - dodaje besno roditelj.

DIREKTOR TVRDI DA ŠPRIC NIJE BIO U ŠKOLI

Direktor škole Njegoš Zejak, s druge strane, tvrdi da se nijedno dete nije ubolo, a da je špric pronađen van dvorišta škole.

- U pitanju je deo dvorišta kome je probijena ograda i gde se deca provlače. Tu ogradu nam stalno oštećuju i mi je redovno krpimo. Dete je našlo špric tu na prelazu, ali van samog dvorišta i nije se ubolo. Predalo ga je obezbeđenju i o svemu su obavešteni policija, školska uprava i ministarstvo - rekao je za "Srpski telegraf" Zejak.

Ipak, na pitanje zbog čega su roditelji dete odveli na testiranje, direktor škole odgovara "iz predostrožnosti".

- Test je pokazao da je sve u redu. Bez obzira na to, pojačali smo dežurstva nastavnika i obezbeđenja, a ispitaćemo i da li je možda neko u tom lancu zatajio - kaže Zejak.

MINISTARSTVO: UKLjUČITI KOMUNALNU POLICIJU

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je upoznat sa slučajem, ali i on tvrdi da se incident nije dogodio u školskom dvorištu.

- Devojčice su se tu provukle i podigle špric. Šta da radimo, dečja posla, ali sve je to bilo van samog dvorišta. Škola nema dovoljno resursa da bi vodila računa i o prostoru mimo dvorišta. Postoje kamere, obezbeđenje, ali fale ljudi. Mislim da bi i druge službe, "Gradska čistoća" i komunalni policajci morali da se uključe - rekao je za "Srpski telegraf" Šarčević.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media