STAN OBEZBEĐUJEMO ZA GODINU DANA: Ovako je izgledao PRIJEM NA POSAO U JUGOSLAVIJI! (FOTO)
Josip Broz Tito, Foto: Printscreen Facebook / Radnička Fronta

med i mleko

STAN OBEZBEĐUJEMO ZA GODINU DANA: Ovako je izgledao PRIJEM NA POSAO U JUGOSLAVIJI! (FOTO)

Mnogi sa nostalgijom gledaju na ta vremena, ali ima i onih koji tvrde da se radi o običnoj farsi

Objavljeno:

Na Fejsbuk stranici, "Radnička Fronta" pojavilo se obaveštenje iz vremena komunizma u kome stoji kako su se nekada radnici primali na posao i kako su izgledali uslovi prijema u radni odnos.

Mnogi su komentarisali da se prema ljudima tada odnosilo sa poštovanjem i da su jeftini smeštaj, stan od firme, topli obrok, tri puta veća kupovna moć, i 30 odsto domaćih turista na Jadranu bili svakodnevnica.

Mnogi sa nostalgijom gledaju na ta vremena, ali ima i onih koji tvrde da se radi o običnoj farsi.

- To je važilo samo za članove zloglasne komunističke parije i ne farbajte narod. Ako si bio partijaš i cinker tada si imao pravo na ovakve privilegije. Venecuela je socijalistička i što se dešavalo pre nego što su Ameri i oporba počeli uvoditi red. Šta je sa Kubom takođe socijalistička država ? Jad i beda, stoji u komentarima.

Sa druge strane, stigao je i odgovor:

- Nije važilo samo za članove KP, ne govorite gluposti. U Hrvatskoj je milion i po ljudi živelo u društvenim stanovima - jesu li svi bili članovi partije? Sve i da jesu, opet je to trećina zemlje, stoji u odgovoru.

Podsećamo, u oglasu stoji da je u pitanju Industrija građevinskih mašina i gvozdenih konstrukcija. A dokument je overen u Titogradu, 25.06.1964. godine.

Ono što je zanimljivo jeste da se stan obezbeđivao besplatno i to na godinu dana što je definitivno jedna od najzanimljivijih stavki, ako na to gledamo iz današnjeg ugla.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.