MARINA JE POŠLA NA KOSOVO ZBOG BRATA I OCA: Ratovala je HRABRO, a nagledala se najvećih GROZOTA! OVO JE NJENA PRIČA
Marina Milošević, Foto: Printscreen/ TV Prva

BORAC!

MARINA JE POŠLA NA KOSOVO ZBOG BRATA I OCA: Ratovala je HRABRO, a nagledala se najvećih GROZOTA! OVO JE NJENA PRIČA

Bila je ravnopravni vojnik sa muškarcima, nisu je ni na koji način odvajali...

Objavljeno:

U novoj epizodi serijala "Život priča“ svedoče oni koji su se borili na Kosovu u borbama 1998-99, borci koji su bili upućeni na Paštrik.

Među dobrovoljcima na Paštriku bila je i jedna žena. Tada 22-godišnja Marina Milošević, krenula je na Kosovo jer su tamo već bilil njen brat i otac. Bila je ravnopravni vojnik sa muškarcima, nisu je ni na koji način odvajali.

foto: Printscreen/ TV Prva

Svega se nagledala – konstantnog bombardovanja, napada, leševa.

Niko me nije gledao kao ženu, bila sam ravnopravni vojnik i njihov drug. Sećam se da su detonacije bile ogromne jer to nisu kasatne bombe već krmače. Bilo nas je tridesetak, a osmoro je poginulo, rekla je ona i dodala:

- Na nama je bilo da čuvamo našu zemlju, a o svemu ostalom neka sada neko razmišlja, rekla je u svojoj ispovesti Marina.

Ipak, Karaula Gorožup bila je jedna od najtežih.

U nju je bio raspoređen i tada 19-godišnji Borislav Đurović, pripadnik 55. graničnog bataljona, sa još trinaestak graničara.

foto: Printscreen/ TV Prva

Iako su im stariji vojnici rekli da nemaju čega da se plaše, nije im bilo svejedno kada su videli karaulu - nepristupačan teren, izuzetno loši vremenski uslovi, temperatura oko minus 20, nema uslova za higijenu. Vladao je strah i neizvesnost. Nije bilo spavanja jer su neprijatelja mogli da vide i golim okom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.