DA LI MOŽETE DONIRATI 10 DOLARA PORODICI KOJA ŽIVI U OVOME? Ovo je siromaštvo kakvo do sada niste videli! (FOTO)
Kuća porodice Stefanović nalazi se na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba!, Foto: Privatni arhiv

POTRESNO!

DA LI MOŽETE DONIRATI 10 DOLARA PORODICI KOJA ŽIVI U OVOME? Ovo je siromaštvo kakvo do sada niste videli! (FOTO)

Kuća porodice Stefanović nalazi se na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba

Objavljeno: 19.03.2019. 10:33h
  • 2.3k

Članovi humanitarne organizacije 28. Jun posetili su selo Crni Vrh u opštini Medveđa. Ovo je najsiromašnija oblast koju je ova humanitarna organizacija posetila.

To područje gleda na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom i deo je šireg područja čijem se aneksiranju Albanci nadaju. U ovom području nalaze se prostrane vile izgrađene od strane Albanaca i srpske kuće, koje su u jako lošem stanju.

Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba!
Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba!foto: Privatni arhiv

Članovi humanitarne organizacije 28. Jun su po preporuci "Kola Srpskih Sestara" iz Leskovca posetili porodicu Stefanović: oca Milivoja, majku Jasminu i njihovu decu, Dušana (12), Milicu (10), Dušicu (7), Anastasiju (6), Ðinu (4), Emu (2) i Lanu (4 meseca).

Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba. Porodica nema kupatilo, toalet i uslove za kupanje. Otac zarađuje za život sečenjem drva u šumi, uprkos ozbiljno narušenom zdravstvenom stanju. Majka veruje da je obrazovanje jedini put da se njena deca izdignu iznad siromaštva u kom odrastaju i zbog toga svakodnevno pešaci 8 kilometara u jednom smeru uzbrdo, i odvodi decu u školu.

Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća soba
Njihova kuća se nalazi na ivici rušenja i ima jednu dnevnu sobu koja služi i kao kuhinja i spavaća sobafoto: Privatni arhiv

Ne postoji način da se ulepša surova realnost u Medveđi.

Srbi u ovoj opštini se suočavaju sa nestankom. Kada se u selu pročula vest da su stigli humanitarci iz organizacije 28. Jun i da će pokušati da im pomognu, 80 drugih porodica u slično teškim situacijama, pokušali su da ih kontaktiraju.

Ovim putem, Espreso.rs i Humanitarna organizacija 28. Jun, pozivaju sve ljude dovre volje da pomogno kako i koliko mogu! Svaki vid donacije koji bi doprineo podizanju svesti o ovoj situaciji jako bismo cenili.

Online Donacije:

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije

Donacije iz Nemacke/Austrije/Svajcarske:

Name: 28 Jun

IBAN: CH61 0070 0114 8022 1711 9

BIC: ZKBKCHZZ80A

Zürcher Kantonalbank

Svaka donacija znači kao i svako deljenje ove priče. Ne možemo ovo sami, ali ako se svi udružimo, možemo promeniti živote ovih ljudi.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media