OVO JE PAVLE CVEJIĆ, MLADIĆ KOJI JE UHAPŠEN U ZGRADI RTS-a! Njegovi drugari iz klupe kažu da je ON ŽRTVENI JARAC
Pavle Cvejić, Foto: Facebook

traže njegovu slobodu

OVO JE PAVLE CVEJIĆ, MLADIĆ KOJI JE UHAPŠEN U ZGRADI RTS-a! Njegovi drugari iz klupe kažu da je ON ŽRTVENI JARAC

Pavle je legitimisan tokom upada u RTS i sa ostalim demonstrantima tada izbačen iz zgrade javnog servisa

Objavljeno:

Pavle Cvejić, gimnazijalac iz Beograda uhapšen je pre nekoliko dana zbog upada u zgradu RTS tokom protesta "1 od 5 miliona".

Tim povodom đaci Filološke gimnazije u Beogradu okupili su se juče ispred školskog dvorišta odakle su krenuli peške ka Policijskoj upravi za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana, gde su tražili oslobađanje svog školskog druga.

Protest pod nazivom "Pravda za Pavla" organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, a onda po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora.

"Mi, koji Pavla poznajemo već četiri godine i s kojim se svakodnevno družimo u školi, a i van nje, možemo da posvedočimo o dvostrukoj nepravdi koja se obrela na našeg druga iz klupe: kako od strane vlasti koja ga je zatvorila tako i od strane opozicije koja ga iskorišćava kao žrtvenog jarca radi sticanja publiciteta", stoji u najavi protesta.

Pavlova sestra od tetke ranije je za medije rekla da je Pavle legitimisan tokom upada u RTS i da je sa ostalim demonstrantima tada izbačen iz zgrade javnog servisa. Kako je rekla, on je uhapšen sutradan ujutro u porodičnoj kući.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.