PRAVDA ZA PAVLA! Njegov drug ima JASNU PORUKU: Ukoliko ga ne puste u narednih 48h, prelazimo na SLEDEĆI KORAK
Mateja Lazarević, Foto: Espreso.co.rs

jasni su!

PRAVDA ZA PAVLA! Njegov drug ima JASNU PORUKU: Ukoliko ga ne puste u narednih 48h, prelazimo na SLEDEĆI KORAK

Učenici Filološke gimnazije su izneli svoje zahteve!

Objavljeno: 20:32h
Jovana Jovanović

Povodom hapšenja maturanta Pavla Cvejića koji je učeštvovao u protestima, danas je u 13.45 h održan protest Filološke gimnazije u znak podrške za njihovog druga i vršnjaka.

Na protestu je govorio i Mateja Lazarević, koji je učenik Filološke gimnazije, a ujedno i Pavlov drug.

Lazarević je za Espreso.co.rs izjavio kako su se gimnazijalci okupili da bi se izborili protiv nepravde.

Mateja Lazarević
Mateja Lazarević foto: Stefan Kojić

Mi smo se okupili ovde da bismo se borili i da bismo iskazali solidarnost zbog presude od 30 dana u Padinskoj skeli. Imamo informaciju od njegovih roditelja, da su oni zajedno sa advokatom, podneli žalbu na presudu, za čije izvršenje je rok sreda. Nismo preterano optimistični i iz tog razloga smo se skupili da bi protestvovali protiv onoga što mi smatramo nepravdom" , kazao je Lazarević.

Osim toga, poručili su da ovim protestom izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog toga što država kao 'primer ostalima' hapsi srednjoškolce. Potom su istakli da ovaj protest nije povezan sa opozicijom ili bilo kojom političkom organizacijom, već je protest učenika, dece, koji ne žele da se nađu u državnim zatvorima, dok se kriminal odvija u državnim vrhovima.

1 / 11 Foto: Stefan Kojić

Učenici Filološke gimnazije su poručili da će se i u narednim danima solidarisati sa svojim drugom ukoliko ga ne puste u narednih 48 sati. Poručili su, ako Pavle ne bude pušten, da će se okupiti svi učenici iz beogradskih škola u znak protesta zbog nepravde.

Podsećamo, gimnazijalci, su danas održali protestnu šetnju "Pravda za Pavla" od Filološke do SUP 29. novembar zbog hapšenja njihovog druga Pavla Cvejića koji je bio među građanima koji su ušli u Radio televiziju Srbije u subotu uveče.

Cvejić je jedan od prvih osoba uhapšenih zbog upada u RTS. U obrazloženju suda je navedeno da mu je određena kazna od 30 dana zatvora zbog krivičnog dela drsko i bezobzirno ponašanje izvršeno u grupi.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.