PITALI SMO MARIJU LUKIĆ DA NEŠTO PORUČI SVIM ŽENAMA U SRBIJI: Ovo je njena poruka baš na 8. mart
Ovo je njena poruka baš na 8. mart, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

hrabra žena

PITALI SMO MARIJU LUKIĆ DA NEŠTO PORUČI SVIM ŽENAMA U SRBIJI: Ovo je njena poruka baš na 8. mart

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, Marija je rešila da okonča maltretiranje i stane na put zlostavljanju od strane Milutina Jeličića Jutke

Objavljeno: 09:12h

Gazda, kabadahija, lokalni šerif, šef koji vlada u Brusu uz pomoć straha... Sve su to epiteti koji se pripisuju uz ime Milutina Jeličića Jutke. Čoveka koji godinama unazad ucenjuje žene i traži da legnu s njim u krevet, ukoliko žele posao. Ako ga odbiju, sledi otkaz.

Mnoge trpe predatora, iz straha ćute, ali Marija Lukić nije jedna od njih. Radila je u opštini Brus kao njegova sekretarica dve godine i proživljavala pakao. A onda je baš na današnji dan, 8.marta 2018. godine odlučila da stavi tačku i prijavi ga.

Ona je putem našeg portala, danas na 8. mart, poslala poruku svim ženama, koje su bile u istoj ili sličnoj situaciji.

- Nakon prijave protiv Jeličića i izlaska u javnost, prošla sam mnogo toga. Mnogo toga još prolazim. Ali, ništa nije toliko bolno i ponižavajuće kao ćutanje i nada da će proći. A ne prolazi. Nakon toga, stiglo mi je više hiljada poruka podrške, a ono što je najgore, svaka treća ili četvrta je poruka od žene koja je prošla ili prolazi isto. Ne sme više da se ćuti, a što nas je više zajedno, teže će nas slomiti. Ne teže, već nas neće slomiti kada smo zajedno. Budite dostojanstvene i hrabre, kao što jeste duboko u sebi - poručila je Marija svim ženama.

Na svom Tviter nalogu napisala da je ovaj datum za nju simobličan, upravo jer je to datum kada je odlučila da okonča maltretiranje.

Takođe, Marija je napisala da Jeličić sprema "miting podrške" i da ponovo preti ljudima otkazima, ukoliko se na istom ne pojave. A ponovo je upitala, zašto je Jeličić i dalje tu i pljuje u lice svojim žrtvama?

Šta bi s ostavkom? - pita se Marija, pita se Srbija? Da li će ovog čoveka neko konačno zaustaviti?!

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.