DR JOVANA STOJKOVIĆ OPET BRILJIRA: Objasnila šta znači kad BELA ŽENA rodi CRNO DETE, TVITERAŠI JE UNIŠTILI
Dr Jovana Stojković, Foto: Printscreen/youtube

POZNATA KAO VOĐA ANTIVAKCINAŠA

DR JOVANA STOJKOVIĆ OPET BRILJIRA: Objasnila šta znači kad BELA ŽENA rodi CRNO DETE, TVITERAŠI JE UNIŠTILI

Zbog teorija koje zastupa, tviteraši su se našalili da je verovatno studirala na Instotutu za prirodnu medicinu Miroljuba Petrovića

Objavljeno: 08:38h

Psihijatar dr Jovana Stojković, javnosti je postala poznata kao vođa srpskih antivakcinaša, a zbog širenja antivakcinaških ideja i odvraćanja roditelja od vakcinacije njihove dece, protiv nje je pokrenut je postupak pred Sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda za oduzimanje licence za rad. Ipak, taj postupak je prekinut krajem prošle godine uz obrazloženje da "njeni medijski nastupi nisu dovoljan razlog za vođenje postupka za oduzimanje licence."

Mnogi su osudili delovanje dr Stojković u borbi protiv MMR vakcine, jer se ne temelji na naučnim dokazima o štetnosti ove vakcine, kao i zbog toga što je zajedno sa ostalim antivakcinašima, širenjem panike, uticala na mnoge roditelje da ne vakcinišu decu, što je dovelo do epidemije i smrti čak 15 osoba.

Sada, sve što dr Stojković kaže ili napiše na društvenim mrežama, većina uzima s rezervom, a neki su počeli i da je ismevaju.

Tako se na Tviteru pojavila konverzacija u koju je uključena i dr Stojković, a tiče se telegonije.

foto: printscreeen/twitter

Prepisku je jedan tviteraš video ovako:

"Dobar dan dragi studenti medicine, danas učimo telegoniju, sutra ćemo jedni drugima meriti lobanju šestarom a prekosutra vežbamo lečenje pijavicama."

Potom je prokomentarisao i doktorkino obrazovanje:

"Doktorka Jovana je izgleda studirala na Institutu za prirodnu medicinu Miroljuba Petrovića."

U komentarima su nastavile da se nižu šale na doktorkin račun, a reklo bi se da njene teorije smatraju apsolutnom glupošću.

Inače, dr Jovana Stojković koja se zalaže za "Pravo na izbor", odnosno za to da roditelji sami biraju da li žele da im deca prime vakcinu predala je juče peticiju Narodnoj skupštini Republike Srbije. Nju je potpisalo 10.387 ljudi.

U zahtevu stoji da roditelji treba da dobiju svoje pravo da na osnovu kompletnih informacija o svim dobrobitima i rizicima koju nosi svaka vakcina, kao i dobrobitima i rizicima nevakcinisanja, odluče o vakcinisanju svoga deteta.

Takođe, u saopštenju piše da Odeljenje za nadzor za vakcinama preventabilnim bolestima i imunizaciju Instituta “Dr Milan Jovanović Batut” ne poseduje ni informaciju ni dokument ko pred zakonom garantuje dugoročnu učinkovitost i sigurnost predmetnih vakcina kao ni informaciju ni dokument ko pred zakonom odgovara za neželjena dejstva nakon imunizacije.

Oni navode da postoji opasnost u vidu neuroliških i drugih stanja koja se javljaju posle nekih vakcina.

Takođe navode da se mogu javiti alergijske reakcije koje mogu ugroziti život. Navode da se nakon MMR vakcine javljaju alergijske reakcije u 1-3,5 na 1.000.000 vakcinisane dece (svako dete primi dve doze ove vakcine), ali da iako im je život u opasnosti nije stručno opravdano testiranje svakog dete na sve komponente vakcine (iako je to jedna od kontraindikacija koju zakon propisuje).

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Mina Kus

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.